banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

İHH TELABYAD MUHACİRLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

İHH Şanlıurfa il başkanı Behçet Atila Telabyad yardım çalışmaları hakkında basına bilgi vererek şunları kaydetti;

“Suriyeli Muhacir kardeşlerimizin durumu vahim. Bu Ramaznı şerif hürmetine herkes biraz daha infak etsin, biraz daha fedekarlık etsin.

10 Haziran 2015 Çarşamba günü Akçakale Ceylanpınar arasında Akçakale’den 25.km uzaklıktaki Zengiova (Ebuzella) köyünde  sınırın açıldığını duyunca sınıra doğru hareket ettik. Suriyeli muhacirler susuzluktan kırılmak üzereydiler. yaklaşık 8.500 koli su ve çocuk maması dağıttık. Afad ekipleri muhacirleri münibüslerle Akçakale’ye taşıdı biz de bu kez yardım malzemelerimizi A.kale gümrük kapısında halka dağıttık.  O gün yaklaşık 12.000 kişi sınırdan Türkiye tarafına geçti.

14.06.2015 Pazar günü yine 11.000 Suriye’li muhacirin Akçakale gümrük kapısından Türkiye’ye geçmesiyle sınırda hazır bulunan ekibimiz 5.000 su, 15.000 ekmek, battaniye, kek ve meyva suyu dağıtımı yaptı.

16.05.2015 P.tesi günü 3.000 Suriye’li muhacir A.kale gümrük kapısından geçiş yaptı. 5.000 su, 25.000 ekmek kek, battaniye, sebze ve meyve suyu dağıtımı yapıtık. Şu an ekiplerimiz Akçakale sınırında acil yardım dağıtımlarına devam ediyor. Şu ana kadar tahminen 26.000 kişi Türkiye tarafına geçmiştir.  Biz İHH İnsani Yardım Vakfı olarak her zaman mazlum ve mağdur halkın yanında olduk. Kobanililer Suruç’a akın ederken nasıl Suruç’ta karargah kurduysak bu günlerde de burada karargah kurmuş durumdayız, ağırlığımızı A.kale kapısına verdik. Akçakaleye gelen muhacirlere çok yakında daha büyük yardımlarımız olacak inşallah.

Biz insanların etnik kimliğine göre değil mağduriyetlerine göre yardım yapıyoruz. Tüm bağışçılarımıza ve gece gündüz demeden bu yardım faaliyetlerimizde görev alan çalışan ve gönüllülerimize teşekkür ederiz..

Bölgenin bizim tespit ettiğimiz İhtiyaçlarını ise şöyle sıralayabiliriz;  Konserve ve Hazır yemek çeşitleri, ekmek, gıda kolileri, hazır su, çocuk bezi, bebe bisküvileri, sünger döşek,battaniye.

Başta Suriyeli kardeşlerimizin olmak üzere tüm halkımızın ve tüm İslam aleminin ramazanı şeriflerini tebrik ederim. Her kesin kendi memleketinde kendi evinde ailesi ve çocuklarıyla huzur içinde ramazan geçireceği günleri rabbimizden niyaz ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.