banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

İHH Şanlıurfa’da Suriyeli 360 Yetime 150.000 TL nakdi yardım yaptı

İHH’nın Yetim Sponsorluk sistemi ile Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli yetimlerden 359’una M.Akif İnan Konferans Salonunda yapılan bir programla ödemeleri yapıldı.

Programa Yerli ve Suriyeli STK başkanları, Yetim anneleri, yetimler ve İHH gönüllüleri katıldı.

Program başlamadan önce yeti çocuklar yine bir yetim çocuğun imamlığında öğle namazlarını cemaatle kıldı. İHH yetkilileri namazdan sonra yetimler halat çekme oyunu oynadılar. Program öncesi yetimler doyasıya eğlendiler. Hep bir ağızdan İHH ya teşekkür ettiler.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan İHH İl Temsilcisi Behçet Atila; “İHH olarak Urfada Urfalı ve Suriyeli toplam 1300 yetime düzenli nakdi yardımda bulunmaktayız. Düzensiz nakdi yardım ve ayni yardım yaptığımız yetim sayısı ise 7500 civarıdır. Bugün burada 359 yetime tolam 150.000 TL nakdi yardımda bulunduk. Her zaman dediğimiz gibi yine diyoruz ki; ‘Yetim gülerse Dünya güler.’ Özellikle sponsorlarımıza ve programda emeği geçen personel ve gönüllülerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 52 ülkede 90.000 yetime bakıyoruz. ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ ‘Her Cami-Kuran Kursu’nun bir yetim kardeşi var’ gibi projelerimiz ve müstakil sponsorluk sistemimizle de yetimler için fon topluyoruz. Bir yetime sponsor olmak isteyen kardeşlerimiz en yakın İHH Şubesine giderek yada www.ihh.org adresine girerek bir yetime sponsor olabilirler.”dedi.

Dört ayda bir Suriyeli Yetimlere sponsorluk ödemelerini yapan İHH Şanlıurfa Temsilciliği yetimlere sponsorluk bedelini zarflarda takdim etti.

359 Yetim ile Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda buluşan Şanlıurfa İHH görevlileri 334 yetimin her birine dört aylık sponsorluk bedeli olan 380 TL’yi toplam 126.920 TL ve 25 Yetimin ise bir yıllık sponsorluk bedeli olan 1.140 TL’yi yani 28.500 TL olmak üzere toplam 1502.000 TL yi zarfın içinde yetimlere takdim etti.

Yetim çocukların dillendirdiği Arapça ve Türkçe ilahi-marşlardan sonra program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.