banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

İHH Şanlıurfa'da engel tanımıyor


Yetim annelerini ve çocuklarını kaldıkları evlerinden/yerlerinden araçlarla alan İHH ekipleri yetimleri anlaştıklara mağazaya getirdiler. Yetim anneleri ve çocukları kendi bedenlerine ve boylarına giysiler ve ayakkabılar aldılar. Konu ile ilgili olarak Ş.Urfa İHH Başkanı Behçet Atila şunları kaydetti; Savaşın başladığı günden bu güne kadar imkanlarımız ölçüsünde Suriyeli muhacir kardeşlerimizi  yalnız bırakmamaya, onlara ensar olmaya çalıştık, çalışıyoruz. Hele bunlar yetim ise bunların üzerine daha çok titremekteyiz. Çünkü bunlar kutsal emanetlerdir. İHH 46 ülkede 40.000 yetime düzenli bakmaktadır. Ş.Urfa İHH olarak ta Deyrzor bölgesinde 100 yetimin ve  Şanlıurfa’daki Suriyeli 100 yetimin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca Ş.Urfa’nın kendi yerli yetimlerinden 380 yetime düzenli nakdi yardım yapıyoruz. İşte bugün de Suriyeli 144 yetimi mağazaya getirdik, herkes kendi bedenine ve boyuna göre giyiniyor, seviniyorlar. Bu programı yapmamıza vesile olan hayırseverlere teşekkür ederiz. Allah kazançlarını bereketlendirsin. Keşke bu savaş olmasaydı ve bu çocuklar yetim kalmasaydı biz de böyle bir program yapmasaydık. Ancak temennilerimiz gerçeği değiştirmiyor. Ortada bir savaş var ve her zaman olduğu gibi bu savaşın da en büyük mağdurları yine kadın ve çocuklar vardır. Kim ne mazlum ve mağdurlar için ne yapabiliyorsa hemen/derhal yapmalı”

Yetim Anneleri  ve yetim çocuklar kendilerini bu zor günde yalnız bırakmayan İHH’ya teşekkür ettiler. Program sonunda yetim anneleri ve çocukları İHH ekipleri tarafından evlerine bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.