banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Iğdır'da Aşura etkinliği

Hz Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da yarenleri ile şehit edilişinin 1376. yıldönümü nedeniyle Iğdır’da anma programı düzenlendi.

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişi nedeniyle Zübeyde Hanım Bulvarın da düzenlenen programa binlerce kişi katıldı. Program sırasında katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Meydana yürüyen gençler, zincirlerle dövünerek sineye vurdular. Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Ehlibeyt Derneği Başkanı Veli Beder, yıllardır yas geleneğinin sürdüğünü belirterek, burada binlerin Hz. Hüseyin'e olan sevgilerinden dolayı toplandığını söyledi. Beder, "Hz. Hüseyin'i Caferiler olarak yüreğimizde hissediyoruz. Yıllar önce meydana gelen bu olayı ehl-i beyt dostları olarak yıllardır yaşatıyoruz, yaşatacağız." dedi. 

Konuşmaların yapıldığı programda, mersiyeler okundu, Hz. Hüseyin ve yarenleri için ağıt yakıldı. Programda Kerbela kıyımını anlatan tiyatro gösterisi gözyaşıyla izlendi. 

Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Caferiler, kan akıtmak yerine Kızılay'a 500 üniteden fazla kan bağışında bulundular. Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı, günün önemi ve düzenlenen anma töreniyle ilgili bilgi verdi.

Kent merkezinin dışında merkeze bağlı Hakmehmet köyünde, Aralık ve Tuzluca ilçelerinde de anma törenleri düzenlendi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.