banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

İftarınızı hurma ile açın

Şanlıurfalılar ramazanın ilk gününde sıcaklarla boğuşarak iftar edecekler. Yaklaşık 16 saat oruç tutacak olan Şanlıurfalılara uzmanından uyarılar geldi.

 

İlk iftarı saat 19:42’de açacak olan Şanlıurfalıları çok su tüketmemek gerektiği konusunda uyaran Dr. Mustafa Akkuş; “Sıcak ve uzun bir günün ardından iftar açarken çok Su, Ayran, Biyanbalı tüketmeyin. Mideye zarar verirsiniz. İftarınızı hurma ile çarsanız hem sağlıklı hem de faydalıdır. Bunun yanında Karpuz ve Kavun tercih edebilirisiniz. Hem su ihtiyacını karşılar hemde mideyi rahatlatan meyvelerdir. Yemeklerde de mümkün oldukça yağlı ve ağır yemekler yerine zeytin yağlı sebzeli yemekler tercih edin” dedi.

Bilindiği gibi hurma vücuda çok faydalıdır.

 

HURMANIN FAYDALARI 

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurmanın birçok faydası olduğunu biliyor musunuz? Son yıllarda yapılan araştırmalar, hurmanın kalp damar hastalıklarından ve kanserden korunmada etkin rol oynadığını gösteriyor. Peki, hurmanın faydalarını biliyor musunuz?

Hurma lif, mineral ve fenol açısından çok zengin olduğunu ayrıca sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, fosfat gibi mineralleri de barındırıyor.

 

HURMA;

• Protein içerir.

• Protein, yağ ve karbonhidrat (üçünü bir arada) içeren tek meyvedir.

• Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır.

• Saf hurma cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.

• İçerdiği demir sayesinde, kansızlığa iyi gelir.

• B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendirir.

• Boğaz ağrısına, öksürüğe iyi gelir.

• Kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

• İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşır.

 

Orucun hurma ile açılması halinde, oruçtan dolayı insanın üzerinde oluşan halsizliği de içerdiği şeker oranı sayesinde hemen gidermektedir.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.