banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

İboya şok suçlama!...

İSRAİLde merkezi bulunan bir sisteme ana serverla bağlanarak Beşiktaş ve Şişlide kurduğu 5 ayrı kumarhanede internet üzerinden kumar oynattığı iddiasıyla gözaltına alınan “Avi” lakaplı İsrail vatandaşı Avraham T.nin adamlarına bağlılık yemini ettirdiği ortaya çıktı. Avraham T.nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kumarhanesi bulunduğu belirtilen türkücü İbrahim Tatlısese de benzeri sistemi kurduğu öğrenildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bir kumar şebekesinin Şişli ve Beşiktaşta internet üzerinden kumar oynattığı bilgisine ulaştı. Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğünün de teknik yardımı sonucunda merkezi İsrailde bulunan bir sisteme İstanbulda bir ana serverden bağlantı yapıldığı tespit edildi. Yapılan projeli çalışma sonucunda şebekenin kimliği ve çalışma yöntemi de ortaya çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre “Avi” lakaplı İsrail vatandaşı Avraham T., Leventteki Metrocity alışveriş merkezinde çocuk oyunları yazılımı yapan “Game on electronic isimli bir şirket kurdu. Çocuk oyunları yazılımı yaptığı söylenen Avraham T.nin bu işyerinde kumarhanelere internet üzerinden kumar oyun programı yaptığı öne sürüldü. İsraille irtibatlı olan Avraham T., Şişli ve Beşiktaşta açtığı 5 ayrı işyerine bilgisayarlar kurarak kumarhaneye çevirdi.

BİLGİSAYARLARIN HARDDİSKİ YOK
Her kumarhanede bulunan 20 bilgisayar ana server aracılığıyla İsraildeki merkezi sisteme bağlanıyordu. Harddiskleri çıkarılan bilgisayarlara içerisinde oyun bulunan hafıza kartı takılıyordu. Müşteriler nakit para vererek oturdukları bilgisayarlarda internet aracalığıyla İsrail üzerinden kumar oynuyordu. Kumarda kazanılan miktar da kumarhane işletmecisinden nakit olarak alınıyordu. Zanlıların polis operasyonlarına karşılık, kumarhane çevresinde güvenlik kameraları kurduğu ve ani baskınlarda bilgisayarı kapattığı bildirildi. Bilgisayarların kapandığında harddiski olmadığı için herhangi bir kayıt tutmadığı öğrenildi.

Ekipler, tespit ettikleri kumarhane adreslerine daha önce 9 kez baskın yapıldığını gördü. 19 Ekim 2007, 23 Temmuz 2009, 28 Ağustos 2009, 29 Eylül 2009, 6 Ekim 2009, 27 Ekim 2009, 16 Kasım 2009, 10 Mart 2010 ve 7 Nisan 2010da yapılan baskınlarda Avraham Tnin yakalanmadığı anlaşıldı.

Bunun üzerine savcılık izniyle 3 Aralık 2010da Şişli ve Beşiktaştaki 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında Avraham T., Metrocitydeki işyerinde diğer 6 adamı ise işlettikleri kumarhanelerde gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 82 kumar oynamada kullanılan bilgisayar, 1 pos cihazı, 7 çek, 2 senet, çok miktarda oyun pulu, karşılığında para miktarlarının da İbranice yazılı olduğu isim listelerinin bulunduğu çok sayıda doküman, banka hesap cüzdanları, havale talimatları, çok sayıda doküman ele geçirildi.

BAĞLILIK YEMİNİ ETMİŞLER
İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgulamada 5 kumarhane işletmecisinin Avraham T.ye bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı. Avraham Tnin oyun sistemini yükleyerek kurduğu kumarhanenin işletmecilerine “Bu sistemle kumar oynamayacağım diyerek yemin ettirdiği öğrenildi. Yetkililer, kumarhanelerde tutulan ajandalara bakıldığında kumardan aylık 50 milyon TL gelir elde edildiğinin anlaşıldığını belirtti. Paraların günlük veya haftalık olarak İsrailde bulunan “Elfi” isimli bir kişinin hesabına yatırıldığı bildirildi. Avraham T.nin de gelirden yüzde 25 pay aldığı kaydedildi.

Öte yandan Avraham Tnin Türkiye dışında Çek Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de benzeri sistemi kurduğu öğrenildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kumarhanesi bulunan türkücü İbrahim Tatlısese de oyun sistemini Avraham Tnin verdiği öne sürüldü.

SAVCILIKTA İFADE VERDİ
Şişli ve Beşiktaşta internet üzerinden kumar oynattığı iddia edilen 7 işletme sahibinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, türkücü İbrahim Tatlısesin ifadesine başvurulduğu bildirdi. Alınan bilgiye göre, Şişli Adliyesine giden türkücü Tatlıses, operasyonla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.
Habervaktim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.