banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Hz. Muhammed'i Anlatan En Güzel Gülü Çizdiler

ÖĞDER Şanlıurfa Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ( s.a.v.)’i anlatan En Güzel Gülü Sen Çiz” ödüllü resim yarışması sonuçlanıp dereceye giren öğrenciler ödüllerini Balıklıgöl Rızvaniye’de düzenlenen sergide aldılar.

Binlerce Şanlıurfalının katıldığı sergiye oldukça yoğun ilgi vardı. Şuurlu Öğretmenler Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin yöneticilerinin hazır bulunduğu sergide Şanlıurfa Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik Bey’in yanı sıra bir çok sivil toplum örgütü başkanları da sergide hazır bulundu.

Açılıştan önce yarışmayı organize eden ÖĞDER Şanlıurfa Şubesi Sanat Kurulu; Eğitimci Halil Atlı,Ressam Muharrem Çelik, Eğitimci Veysel Menteş ve Jüri Üyeleri; Harran Üniversitesi Eğitim görevlisi Necla Tosmur, Öğretim görevlisi Mehmet Sakızcı, Sanat tarihçisi Ressam Muharrem Çelik’e ÖĞDER Şube Başkanı  Yunus Yeğin tarafından plaket verildi.

Sergide konuşma yapan Şube Başkanı Yunus Yeğin, amacımız resim sanatıyla manevi değerlerimize hizmet etmektir ve gençlerimize güzel imkanlar ve uğraşlar sağlamaktır. Bu nedenle geleneksel hale getirdiğimiz bu resim yarışmasını önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getireceğiz. Diyerek başta Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi’ne sergiye ev sahipliği yaptıklarından dolayı ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÖĞDER Sanat Kurulu ve Jüri Üyesi Muharrem Çelik’te yaptığı açıklama da şöyle dedi; Bu çalışmayı yaptığımız için oldukça heyecanlıyım. Cenabı hak bu güzellikleri bizlere nasip etti. Amacımız resim sanatıyla islama, maneviyata hizmet etmek. Resim sanatının önemini kavramak ve bu sanatı nasıl kullanmamız gerektiğini öğrencilerimize ve halkımıza anlatmaktır. Yarışmaya yoğun bir ilginin olduğunu söyleyen Çelik, çalışmalarda oldukça enteresan temalara rastladık. Çalışmaların hepsi bir birinden güzel. Harran Üniversitesi’nde ki iki öğretim görevlisi arkadaşımızla beraber objektif bir şekilde resimleri değerlendirdik. Önümüzde ki yıllar da bu çalışmayı ÖĞDER bünyesinde daha da genişleterek hatta Türkiye genelinde yapmak istediğini söyleyip yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

Sergiye Hidayet İlahi grubu da okudukları güzel ilahilerle sergiye renk kattı.

Ayrıca katılımcılara Milli Şuur dergisi dağıtıldı.

Dereceye giren öğrencilere teşekkür belgeleri ve ödülleri Şanlıurfa Milli Eğitim Şube Başkanı Fevzi Çelik tarafından verildi.

Fevzi Çelik Bey’de bu çalışmanın önemine değinerek gençlerimizin güzel sanatlarla, sporla, kültürel değerlere bağlılıklarıyla kendilerini geliştirmeleri bizleri umutlandırıyor.

Bu eğitimli gençlerimiz kalitesini koruyarak gelecek nesillerin eğitim ve manevi açıdan daha da gelişeceğinin inancındayım dedi.

Sergide dereceye giren öğrenciler; Harran Üniversitesi 1.lik ödülü Songül Yazar alırken Üniversite düzeyinde 2.lik ve 3.lüğe uygun eser bulunmadığı için jüri bu kategoriyi tek ödül olarak değerlendirdi. Lise Kategorisinde 1.lik ödülü Barış Özbek ( Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi), 2.lik ödülü M.Sait Erbaş, 3.lük ödülü Merve Buğday aldı. Lise kategorisinde mansiyon ödülüne de Büşra Akmeşe (Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi), Mustafa Oba (Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi). Ortaokul Kategorisinde 1.lik ödülü Hayriye Yorgancı ( Fevzi Çakmak Ortaokulu) 2.lik ödülü Hatice Kübra Şahin (Karaköprü Ortaokulu), 3.lük ödülü Hümeyra Demir ( Türk Telekom Ortaokulu) ortaokul düzeyinde mansiyon ödülleri ise Sena Kaya ve Fatma Nur Kesik aldı. Balıklıgöl Rızvaniye Külliyesi’nde açılan sergi iki gün devam edecek.



ÖDÜLLER:
üniversite kategorisinin 1.´sine 300 TL,  2.´sine 250 TL ,  3.´süne200 TL
Lise kategorisinin  1.´sine 200 TL,  2.´sine 150  TL ,   3.´süne
Ortaokul kategorisinin  1.´sine 200 TL,  2.´sine 150  TL ,  3.´süne 100 TL  ödül olarak verildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.