banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Örenköy Köyü

Hz. İbrahim'i anlama etkinliğine davet!

Şanlıurfa'da her yıl Zilhicce ayında düzenlenen “Hz. İbrahim'i Anlama Konferansı” hazırlıklarını sürdüren Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu, Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinliğe tüm Şanlıurfalıları davet etti.

Kur’an-ı Kerim’de bahsi çok geçen Hz. İbrahim'in daha iyi anlaşılması için Zilhicce ayında birçok yerde Hz. İbrahim'i Anlama Konferansları düzenleniyor. Peygamberler şehri Şanlıurfa'da da her yıl olduğu gibi bu yıl da “Hz. İbrahim'i Anlama Konferansı” düzenlenecek. 17 Eylül Perşembe günü saat 19.30'da Mozaik Avm City Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenecek konferansa tüm Şanlıurfa halkı davet edildi.

“Hz. İbrahim’in davasının anlaşılması için bu program düzenleniyor”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Hz. İbrahim ile Hz. Muhammed’in davasının bir olduğunu belirtti.

Peygamberlerin atası olan Hz. İbrahim’in iyi anlaşılması gerektiğini söyleyen Göven, “Toplumumuzun Hz. İbrahim’in davasını anlaması için bu programı düzenliyoruz. Hz. İbrahim’i farklı taraflara çeken kesimler var, Hz. İbrahim Allah’ın gönderdiği Hanif bir peygamberdir. Peygamberlerin atası olan Hz. İbrahim’i iyi anlamamız gerekiyor. Allah Kur’an-ı Kerim de şöyle buyuruyor; ‘O (Hz. İbrahim) ne Hristiyan ne de Yahudi’ydi o Hanif bir Müslümandı.’ O yüzden Hz. İbrahim’i Hanif bir Müslüman olarak yani Allah’ın bize öğrettiği şekilde tanımamız lazım.” dedi.

17 Eylül Perşembe günü saat 19.30’da düzenlenecek ve Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş’ın konuşmacı olarak katılacağı programa tüm Şanlıurfa halkını davet ettiklerini belirten Göven, bu gibi programları düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.   (Mustafa Bikeç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.