banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Hz. İbrahim ve Hz. Eyyup konseri

Şanlıurfa Belediyesi’nce düzenlenen “Peygamberler Şehri ŞANLIURFA VI. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Balıklıgöl Anfi Tiyatro’da “Hz. İbrahim ve Eyüp’e Dair Besteler Konseri” gerçekleştirildi.

    Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce projesi hazırlanan, Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Alp Ataç’ın yaptığı, solistliğini ise Bora Uymaz’ın üstlendiği “Hz. İbrahim ve Eyüp’e Dair Besteler” adlı albümde yer alan eserlerin seslendirildiği konserde davetlilere musiki tadında unutulmaz bir gece yaşatıldı.

    Konser öncesinde bir konuşma yapan Urfalı Tamburi-Bestekâr Merhum Vefik Ataç’ın oğlu Mustafa Alp Ataç, “Baba Diyarı Şanlıurfa”da geçtiğimiz Mart Ayı’ndan sonra 2. kez konser vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

    Ataç, “Baba Diyarı Şanlıurfa’ya yine Şanlıurfa Belediyesi’nin davetlisi olarak geçtiğimiz Mart Ayı’nda Rahmetli Babam Urfalı Tamburi-Bestekâr Vefik Ataç’ı anmak üzere gelmiştim. Bu konser sırasında gerek Şanlıurfa Belediye Başkanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba gerekse de Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe ile yaptığımız sohbetlerde Hz. İbrahim ve Hz. Eyüp Peygamberin Urfa için büyük önem taşıdığını ve bu peygamberlerle ilgili bestelenmiş eserlerin bir albümde toplanması gerektiği konusunda bir proje sunmuştuk. Projemizde Hz. İbrahim ve Eyüp Peygamber’e bestelenmiş eserleri bir albümde toplanmanın gerek Şanlıurfa kentine gerekse de Türk Din Musikisi’ne büyük fayda sağlayacağı kanaatine vardık. Sağ olsun Başkanımız Fakıbaba ve ekibi, bu teklifimizi kabul ederek ortaya konulan albümün oluşmasına büyük destek verdiler. Bunun üzerine İzmir’de hazırlanan bu albüm musiki dünyasına kazandırılmış oldu” dedi.

    Şanlıurfalıların, “Hz. İbrahim ve Eyüp’e Dair Besteler” adlı albümü, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edebileceklerini kaydeden Mustafa Alp Ataç, “Albümün ilk konserini böyle bir atmosferde gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Hz. İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı şehir ve Hz. Eyüp’ün yaşadığı bu kentte böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere minnettarlık duyuyorum” diye konuştu.

   Kasım Ayı içersinde Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğunu Almanya’da 2 ayrı konser vermek üzere misafir edeceğini kaydeden Mustafa Alp Ataç, “Ben Almanya’da yaşıyorum. 27-28 Kasım 2010 tarihlerinde Sayın Başkanımız Fakıbaba ve Sıra Gecesi Topluluğu’nu Almanya’da konuk etmekten mutluluk duyacağım” şeklinde konuştu.

       Genel Sanat Yönetmenliği’ni Mustafa Alp Ataç’ın üstlendiği konserde Solist Bora Uymaz,  “Hz. İbrahim ve Eyüp’e Dair Besteler” adlı albümünden birbirinden güzel eserler seslendirdi. Gecenin bir başka konuğu Ünlü Şair Ahmet Ilgaz ise davetlilere eserinde yer alan şiiri okudu.

     Konser sonrasında sahneye giderek sanatçıları birer birer tebrik eden Belediye Başkanı Fakıbaba, festival kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin coşkulu bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

    Kanal Urfa, Güneydoğu ve Edassa Tv’den ortak canlı yayının gerçekleştirildiği konsere, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Ünlü Şair Ahmet Ilgaz, Urfalı Sanatçı Türk Sanat Müziğinin Usta Seslerinden Hemşerimiz Mehmet Özbek, Sanatta 50. yılını kutlayan Hemşehrimiz Abdullah Balak ve çok sayıda sanatsever katıldı.     

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.