banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Hz. İbrahim anlatıldı

Şanlıurfa da her yıl düzenli olarak yapılan ceddül enbiya h.z İbrahim’i anlama etkinliğine konuşmacı olarak katılan Mehmet göktaş, eğer h.z İbrahim zamanımızda yaşasaydı kesin h.z İbrahim’e provokatör derlerdi.

Peygamber sevdalıları platformu tarafından düzenlenen h.z İbrahim i anlama konferansı kuranı kerim tilaveti ile başladı. Ardından Şanlıurfa kardeşler ilahi grubunun seslendirdiği h.z İbrahim ile ilgili eserlerin ardından bir konuşma yapan muzaffer karavil hoca şöyle konuştu.  Bugün tevhit sancaktarı anlamak için bir araya toplandık. Biz 21yy Müslümanları olarak Hz İbrahim’in mücadelesini hayatımıza nasıl tatbik etmeliyiz. Sizi manen Hz İbrahim’in yaşadığı dönemine götürüyoruz, karşımıza bir çocuk çıkıyor o çocuk yüzyıllardır süren bir dini sorgulayan bir çocuk yüzyıllardır tapılan putları sorgulayan bir çocuğu görüyoruz karşımızda öyle bir çocuk ki etrafında gelişen olaylara lakayt kalmayan bir çocuk var. Olan bütün nesneleri düşünen bir çocukla karşılaşıyoruz öyle bir çocuk ki kâinatın yaratıcısını bulan bir çocuk görüyoruz çocukluğundan beri rabbini tanımış rabbini bulmuş bir kul idi bir gençle karşılaşıyoruz zalim ve zorbalığın ön salmış nemrutun memleketinde Babil imparatorluğu içerisinde putperestliği sorgulayan kınayan ve onu küçük düşüren bır gençle karşı karşıyayız her yerde bu dini sorgulayan ve aklı hikmetle putları küçük düşüren bir gençle karşılaşıyoruz cesaretiyle nemruta meydan okuyan bir gençle karşılaşıyoruz. Putları baltasıyla paramparça eden bir gençle karşılaşıyoruz nemrutun yüzüne la ilahe illallah haykıran bir gençle karşılaşıyoruz ateşe atılmayı kabul den ve buna rağmen rabbini tebliğ eden bir gençle karşılaşıyoruz hz İbrahim’i anlatmak kolay bir iş değildir bir tek insan belki dünyaya meydan okuyor bu cesareti nerden alıyor bu kaynağı nerden alıyor baktığımızda Hz ıtrahım kâinatın sahibini bulmuştu üstadın deyimiyle damla iken okyanusa kavuşmuştu. Dedi karavil’in konuşmalarının ardından yine h.z İbrahim ile ilgili yazılan ilahileri seslendiren Şanlıurfa kardeşler ilahi çocuk grubu programa katılanlara doyumsuz manevi anlar yaşamalarına sebep oldu.

 

Daha bir konuşma yapan araştırmacı yazar ve doğru haber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet göktaş: Hz İbrahim hıçbır duası geri çevrilmemiş dikkat ediniz duasında otun bitmediği cayır cayır yanan şu çöle insanların kalbini bağla ya rabbi diyor. Bütün ülkelerde insanlar oraya gitmek için sıraya giriyor hacca gitmek için bütün duaları böyle kabul edilmiş. İbrahim (a.s) en büyük özelliği risk alan biri büyük oynayan büyük düşünen bir adamdır. Allah adına din adına risk alabilen bir adamdır risk alan yol alır. Bir atasözüdür kaplumbağa başını dışarı çıkartımı risk alır ama kaplumbağa kafasını dışarı çıkararak mesafe alır. Yürüyecek misiniz yol alacak mısınız bir yere gidecek misiniz kafanızı dışarı çıkaracaksınız. Kafanızı dışarı çıkartmayacaksanız yol alamazsınız yerinizde çürüyüp gidersiniz nemrutu tanıdık firavunu tanıdık Ebu cahili tanıdık bunların tek bir özelliği var hepsi benim dediğim olacak diyorlardı. Ey insanlar bana uyacaksınız doğru nedir eğri nedir ben bilirim diyorlar. Benim düdüğümle yatıp kalkacaksınız dikkat edin başka bir şeyleri yoktur diğer insanları kendilerine kul ettirmektir bunun adı. Hz Musa firavunun karşısına çıkıp bırak şu İsrail oğullarının yeter kanını emdiğin yeter kendine kul ettiğin dediğinde oradakilerin hepsi sürünerek oradan kaçıp Musa’dan olmamak için kaçıyorlardı çünkü saflar belli oluyordu ve bunu bugün için düşünün bir delikanlı zamanın süper gücüne meydan okuyor. Akşamda yorumcuları ve köşe yazarlarının ne diyeceklerini düşünün. hz Ibrahım için putları kırdın da ne oldu yenisini yaparlar inanın böyle diyecekler. Peygamberlerin hayatını isim vermeden anlatırsanız derler ki ya hocam bu pravakatördür diyeceklerdir.

Başörtüsü akıl baliğ olunca başlar.

 

 Birileri diyor ki ya tamda üniversitelerde başörtüsü serbest olacak iken bu küçük kız çocuklarını başını örtmekte nerde çıktı diyorlar. Birileri de teferruattır dedi. Bu coğrafyada okula gitmeyen kız öğrencilerinin % 60’ı yok ben kızımın başını açtırmam diye okula göndermiyorum diyor. İlkokulda kızım akıl baliğ oluyor diye okula göndermiyor. kızımı elin oğlunun yanına oturtmam diyor. Bu bölgenin insanı biliyor ki Allahın emri olan örtünme üniversitede değil akıl baliğ olunca başlıyor kim ne karışır benim nasıl yaşayacağıma kimse karar veremez benim nasıl yaşayacağıma diyor. Örtünme emri ilk insanla başlamış açın kuranı Araf süresini okuyun Allah ilk insan olan h.z Âdeme ne diyor. Örtünme insanoğluna verilen ilk emirdir.

 Kimsin sen ya firavun musun, nemrut musun, ebu cehil misin kimsin sen tanrı mısın sen benim nasıl yaşayacağıma nasıl giyineceğime karışamazsın diye konuştu. Ardından yapılan dua ile h.z İbrahim’i anlama etkinliği sona erdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.