banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Hz. Hatice Bursa'da anıldı

Yaptığı programlarla halkın yoğun teveccühünü kazanan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, bayanlara yönelik düzenlediği etkinlikle ‘Mü’minlerin annesi Hz. Hatice’yi yâd etti.

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, akşam saatlerinde olmasına rağmen bayanlardan yoğun ilgi gördü. Esra Dağtekin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan ilahilerle devam etti.

Seslendirilen ilahilerden sonra programa konuşmacı olarak katılan Susa Arslan, Hz. Hatice’nin hayatından kesitler aktardı.

Hz. Hatice’nin Hz Muhammed (sav) ile evlenmeden önce de temiz bir fıtrata sahip olduğunu ifade eden Arslan Hz. Hatice’nin hayâsı, edebi ve asaletiyle herkes tarafından saygı duyulan bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Hz. Hatice’nin örnek hayatından bahseden Arslan, Peygambere (sav) ilk iman eden kişinin bir kadın yani Hz. Hatice olduğunu söyledi.

Özellikle Hz. Hatice’nin fedakârlık ve sadakatinden söz eden Arslan, Hz Muhammed (sav) ile Hz. Aişe arasında gerçekleşen bir diyalogu şöyle aktardı: “Hz Aişe Peygamber Efendimize diyor ki, Ey Muhammed Allah sana Hz. Hatice’den daha hayırlısını nasip etti. Bunun üzerine Hz Peygamber (sav) Hz Hatice’yi anlatıyor ve diyor ki, ‘Hayır vallahi Allah bana ondan daha hayırlısını nasip etmemiştir. Çünkü herkes bana arkasını dönerken Hatice bana iman etti. Herkes benden malını esirgediğinde o beni malıyla destekledi. Herkes beni yalanlarken o beni doğruladı.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından seslendirilen ilahilerle devam eden programda sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminden sonra sahnelen piyes büyük bir ilgiyle izlendi. Program Hacer Arslan’ın yaptığı duayla son buldu.  (Zeki Aras - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.