banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

HZ. EYYÜP SABIR ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR



Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki gerçekleşecek olan Hz. Eyyüp (as) Sabır Etkinlikleri bilindiği gibi daha önce Eyyüp Nebi Belde Belediyesi tarafından yapılıyordu. Büyükşehir yasasının çıkmasından sonra kapanan Eyyüp Nebi Beldesinden sonra bu görevi devralan Eyyübiye Belediyesi, bu yıl ilkini gerçekleştirilecek olan Sabır Günleri etkinliklerinde çeşitli aktivitelerle bu anı anlamlaştırmaya devam edecek.

3 Nisan Cuma günü Hz. Eyyüp (as) adına yapılacak olan sempozyumla başlayacak olan etkinlikler, 3 Dilde Cuma Namazında yapılacak olan Sabır Duası ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Grup Yürüyüş konseri ve akabinde Fatih Çıtlak’ın Tasavvuf sohbeti ile sona erecek.  Cuma günkü sempozyum açılışıyla başlayacak olan etkinliklerde Halk arasında Reji Kilisesi olarak bilinen Vali Kemalettin GAZEZOĞLU Kültür ve Sanat Merkezinde Saat: 10.00'da başlayacak olan sempozyumda,  Prof.Dr. Abdullah EKİNCİ’nin moderatörlüğünda, Doç. Dr. Ekrem BEKTAŞ‘’ Klasik Türk Edebiyatında Hz. Eyyüb ve Sabrı’’ Yrd. Doç.Dr. Hüseyin KURT  ‘’Kur’an da İnsan ve Sabır’’, Doç.Dr. Kaplan ÜSTÜNER  "Divan Şairlerinin dert anlayışı’’ ve Yrd. Doç.Dr. Levent BİLGİ'nin Hz.Eyyub’un sabrından günümüz insanına mesajlar’’  konuşmalarıyla devam edecek.

1. oturumun ardından Eyyüp Peygamber makamında kılınacak olan Cuma Namazında ise Yrd. Doç.Dr. Cüneyt GÖKÇE'nin yapacağı 3 Dilde Sabır Duasının ardından Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde 2. oturumla etkinlikler devam edecek.

Saat 15.00’te başlayacak olan 2. oturumunda ise Doç.Dr. Ekrem BEKTAŞ'ın moderatörlüğünde, Yrd. Doç.Dr. Mahmut Askeri KÜÇÜKKAYA ‘’Hz.Eyyub’un ailesinde sabır ve Duygusal İletişim’’ Yrd. Doç. Dr. Mahmut KAYA ‘’Eyyup Peygamber biyografisi üzerinden Eyyübiye ilçesi hakkında sosyolojik bir mukayese denemesi’’ Yrd. Doç. Dr. Mahmut ÖZTÜRK ‘’ Kur’ana göre Sabır nedir? Ne değildir ‘’,  Eyyüp AZLAL ‘’Zaman ve mekân aralığında sabır kavramı ile metaforu’’” ve Mehmet AKBAŞ ‘’ Risale-i Nur da Sabır veya sabır kahramanı Hz.Eyyüp ve Said Nursi de Sabır ve Metanet’’ isimli söyleşileriyle sona erecek.

Saat 17.30’da Şanlıurfa'nın sevilen ilahi gruplarından Grup Hafızların ilahi ve ezgi konseriyle devam edecek olan etkinlerde ise saat 18.30’da Ahmet PASÇI'nın okuyacağı Kur’an-ı Kerim Tilaveti, saat 19.15’te Grup Yürüyüş Konseri ve saat 21.00'de Fatih ÇITLAK “ Hz.Eyyüp ve Sabır ‘’ konulu Sohbet ile ilk günkü etkinlikler sona erecek.


Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Hz. Eyyüp Sabır Günleri etkinliklerinin 2. günkü ayağında ise Eyyüp Peygamber Makamın önünde kalkacak olan araçlarla yapılacak olan yolculukla Eyyüp Nebi Mahallesine yapılacak olan ziyaretle Hz. Eyyüp (as) Türbesi ziyaret edilerek dualar edilecek.  Saat 10.00’da Balıklıgöl Dergâh Platosundaki serginin açılışı ile devam edecek olan etkinlikler saat 18.30’da Şanlıurfa’nın Ünlü İlahi Grubu Grup Dergâh’ın güzel ilahi ve ezgileri ile devam edecek.

Etkinliklerin devamında ise saat 19.30’da Hz.Eyyüp (as) Peygamber makamında verilecek olan Sabır Ödüllerinin ardından ise etkinliklerin son durağında ünlü tasavvuf sanatçısı Ahmet Özhan’ın Eyyüp Peygamber Makamında vereceği konser ile sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.