banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Hiradan Doğan Nur

HİRA'DAN DOĞAN NUR adlı kitap Peygamber Efendimizin hayatını, gerçek yaşamından kopmadan akıcı bir roman tarzı ile gündeme taşıyor.  Kitap olaylara tarihsel yaklaşımdan ziyade olayları sanki yeni yaşanıyormuş gibi sade bir dil ile anlatmaya çalışıyor. Kitabın akışı  daha da orijinal bir hal alsın diye bazen sorular sorularak olaylar izah edilmeye çalışılmış.
Kitapta en göze çarpan özelliklerden biride o dönemde yaşanmış olayların, yer yer günümüz olayları ile kıyaslanarak dersler çıkarılmasını sağlamak.
Eser yediden yetmişe, herkesin rahat bir şekilde okuyup anlayabileceği bir dili ön plana çıkarmıştır.
 Okurken yer yer gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız, o devirlere, o diyarlara gidip geleceğiniz bir duygusal anlatımı da ön plana çıkarmıştır.
Bu kitapla, bir eğitimcinin gözünden Efendimizin o nurlu hayatını okurken, büyük bir değişim yaşadığınızı hissedeceksiniz.
Kutlu doğuma özel herkes alıp okuyabilsin ,en yakınına hediye edilebilsin diye,  250 sayfalık kitap4.90 TL yerine sadece 3 TL ye satışa sunulmuştur. Bu kitabın yazılmasındaki amaç ticari olmayıp, insanlar, Güllerin Efendisi, Rahmetten Lil Alemin olan Hz Muhammed s.a.v Efendimizi daha iyi tanıyıp hayatlarında kendilerine örnek alsınlar diye.
Eğitimci Yazar Ömer Şefkatlı 1973 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. Eğitim Fakültesini bitirerek öğretmen oldu. Halen Şanlıurfa da öğretmenlik görevini sürdürmektedir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kitap Temin Yerleri
www.omersefkat.com
www.ozbekyayinlari.com
www.kitapsepetim.com
 KİTABIN ÖZETİ
Peygamber sevgisini yüreğinin ta derinliklerinde samimi bir şekilde hisseden Emreciğim, şimdi beni iyi dinle; Efendimizin hayatı hep konuşuldu yaşamı ise unutuldu. Asıl olan Efendimizin hayatını kendi hayatında yaşamaya gayret göstermektir. Şimdi buyur, odama geçelim de Batmayan bir Güneş olan Efendimizin hayatını anlatmaya başlayalım:
Efendimizin hayatını merak ediyorsan, en başta Kur'ân'a bakmalısın. Onun neye nasıl inandığını öğrenmek istiyorsan, cevabı Kur'ân'da aramalısın. Zira O, Kur'ân ne yapmayı emrediyorsa onu yapmış, neden sakınmayı emretmişse ondan sakınmıştı.
Vahşetin, cehaletin ve zulmün çepeçevre sardığı karanlık yeryüzüne, Hira Dağından bir Nur indi. Gökler ve yerler; akıllar ve kalpler o Nur ile aydınlandı. Bu Nur dalga dalga yayılıp, insanların karanlık dünyasını aydınlık bir hale getirdi. Ve o Nur'la uygarlıklar kuruldu. Onunla dünyaya fazilet ışıkları saçıldı. Bu Nur karanlıkta kalanların kör gözlerini açmaya çalıştı. Birçok gözün açılmasına vesile oldu. Bazıları ise inadına kör kalmayı tercih etti ve halen kör kalmayı tercih etmekte…
Bu kitap, Peygamber Efendimizin hayatını, gerçek yaşamından kopmadan, Türkiye'de ilk defa roman tekniği ile ele alan, yeni ve özgün bir esedir.
 İşte Peygamber olmadan önceki Abdullah bin Muhammed'ül Emin,
 İşte Peygamber olduktan sonraki Muhammed'ün Resulullah…

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.