banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

Hilvan Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde 2 bin 500 kişiye tirit ziyafeti

Hilvan Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen kutlama programına Vali Celalettin Güvenç, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Müftüsü İhsan Açık ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğluile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti.

Tüm İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutlayan Vali Celalettin Güvenç, devlet millet kaynaşmasını sağladıklarından dolayı Kaymakam ve Belediye Başkanına teşekkür etti. Yıllar yılı özlem duyulan ve hasretle beklenen güzelliklerin yaşandığını belirten Vali Güvenç, “Devlet burada Millet burada; gönül gönüle, yüz yüze, kalp kalbe, bir aradayız. Peygamberin gölgesinde güzellikleri konuşuyoruz. Yatırımı konuşuyoruz, geleceği konuşuyoruz. Hilvan’ımızı, Şanlıurfa’mızı, Türkiye’mizi nasıl daha güzelleştiririz, nasıl çocuklarımızı daha iyi yetiştiririz, Nasıl onların yaşadıkları ülke daha büyük bir ülke iddialı bir ülke olur bunları yapmaya çalışıyoruz. Bu millete hizmet eden herkese minnetleri şükranlarımı sunuyorum. Allah kaybettiğimiz değerlere bizleri tekrar kavuşturuyor. Buna ne kadar şükretsek azdır” dedi.

10 yıl sonra büyük bir devletin 100 milyonluk bir devletin halkıyla barışmış, demokrasisini geliştirmiş, Türk’ün de Kürt’ün de Arap’ın da  başının dik olduğu kimsenin kimseden üstün olmadığı, pasaportu dünyanın her yerinde saygı gören, güçlü bir ülke olma davasını güdüyoruz. Çocuklarımız dünyanın sayılı ve gururlu insanları olacak. Bunu sağlayacak inancımızda, aklımızda, kaynağımızda, insanımız da var” dedi.

Hilvan’a yapılan hizmetlere de değinen ve 300 bin metre kare parke taşı yapıldığını anlatan Vali Güvenç, 40- 50 yıldır çözülemeyen su problemini çözdükleri belirtti. Vali Güvenç, yüzde 50’sini iller bankasından olmak üzere, yüzde yüzü bedavaya gelen Ankara’nın kaynak sağladığı tek ilçe olduğunu söyleyerek, “Helal olsun size. Ne çamur olacak ne atık su olacak. Kanalizasyonu olan, şebekesinden su kaçırmayan, tertemiz parkları olan bir Hilvan kuracağız” dedi.

Vatandaşlara 2013 yılı için 257 dersliği ihalesini planladıklarını kaydeden Vali Güvenç,  bunların bir kısmının ihaleye çıktığını ifade etti. Futbol sahasının bitmek üzere olduğunu ve Yüzme havuzunun temelini attıklarını söyleyen Vali Güvenç, Meslek Yüksek Okulunu ise hayırsever Muharrem Usta’nın katkılarıyla temel betonun atıldığını vurguladı. Vali Güvenç, “Geçen sene sadece 258 Km stabilize ve asfalt yol yapmışız Hilvan’da o da köylümüze helal olsun. Eksiklerimizi de bu yıl tamamlamaya çalışacağız. Parke taşlarını da köylere dağıtmaya başladık. İnşallah birkaç yıl içerisinde de köylerimizin de içlerini çamurdan kurtaracağız. Allah hayırlı eylesin, güç versin Devlet milletin emrindedir. Bizlerin varlık sebebi sizlersiniz. Sizlerin yüzü gülerse Allah razı olsun derseniz bizler güç buluruz. Bu düşüncelerle Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kutlu Doğum Haftasının bütün İslam aleminde hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Hilvan halkına hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Sezer, her zaman vatandaşın emirinde olduklarını ifade ederek, “Peygamber Efendimizi anmak için burada toplandık. Sayın Valimiz ve kurum amirlerimize İlçemizde bu etkinlikte aramızda görmek ilçemizi ve bizi onure etmiştir. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte İl Müftüsü İhsan Açık ve Hilvan İlçe Belediye Başkanın Aslan Ali Bayık günün anlam ve önemine yönelik birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim ve Müftülüğü tarafından düzenlenen “ Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu ortaokullar ve liseler arası kompozisyon ve şiir yarışmasının birincilerine hediyeleri Vali Güvenç tarafından takdim edildi. Daha sonra program akışına geçilerek ilahiler eşliğinde semazenler izlendi.

Semazen gösterisinin ardından bay ve bayanlara Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tirit dağıtan Vali Celalettin Güvenç, daha sonra vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.