banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Hicret Cemaatten Devlete Giden Yoldur

Hicret Cemaatten Devlete Giden Yoldur

Urfalı Araştırmacı- Yazar Mustafa Çelik’in “Hicret Şuuru” isimli eseri Fütüvvet Yayınları’ndan çıktı…

Hicret; Allah için gerektiğinde evi, işyerini, mahalleyi, şehri veya ülkeyi değiştirebilmektir. Gerekiyorsa işi, eşi, aşı, malı-mülkü, okulu, diplomayı, makamı, rahatı, vatanı... terk edebilmektir. Fânî olan şeyleri terk etmedikçe Bâkî olana, ebedî olana kavuşmanın imkânsız olduğunu kavramaktır.

Hicretin altyapısını iman ve sabır oluşturur. Hicretin bir sonraki aşaması cihaddır. İmansız sabır, sabırsız hicret, hicretsiz cihad/kıtâl, cihadsız zafer ve kurtuluş olmaz! Hicret; sosyal, siyasal ve askerî alanlarda cihad için düğmeye basmak, eyleme geçmektir.

Hicret; Müslüman insanın bozuk çevreden güzel çevreye geçmesi, çevrenin çocuklarını ve kendini mahvetmesine izin vermemesidir; çevreyi düzeltemiyorsak çevrenin bizi bozmasına müsâade etmemeliyiz. 

Hicret, câhiliyye ile, onun kural, kurum ve bağlılarıyla ilişkileri koparıp atmak, bağımsız ve hür olarak İslâm’a teslim olup O’nun hâkimiyeti için çalışmaktır. Çünkü hicret, esaretten kurtulma gayretidir, görünen ve görünmeyen zincirleri kırmaktır. Dünyada izzet ve devletin, âhirette de cennetin bedeli hicrettir.

Hicret; doğduğumuz veya doyduğumuz yerin Allah için terk edilemeyecek değerde olmadığını ilan etmek, Allah'ı her şeye tercih etmektir. Hicret, memleketinde Müslümanca yaşayamayan bir mü’min için, Allah’ın geniş arzında mutlaka Müslümanca ve insanca yaşanacak bir yer olduğunun bilincine varmaktır.

Hicret; kavmiyetçilik, ırkçılık, şehircilik anlayışına vurulan darbenin adıdır. Ülke vatandaşlığından ümmet bilincine yükselmektir. Kendi memleketinin bâtıl yönetimine karşı mücâdele hazırlığıdır.

Hicret; Müslümanların zulüm düzeninin bir parçası olarak yaşamayı reddedişleri ve küfrün karşısına bağımsız bir güç olarak çıkma tavrıdır. İnsanî ve İslâmî haklarını gasbeden tâğutlardan beri olmak, onları protesto etmektir. Sadece zulümden kurtulmak değil; aynı zamanda zulme karşı çıkma ve son verme eylemidir.

Hicret Şuuru Kitabını temin etmek isteyenler için

Mustafa Çelik

Fütüvvet Yayınları/

Genel Dağıtım: Yenda: Tel: 0212 520 98 21

www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.