banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

“Hepinizin yastığının altında bir kitap bulunsun”



Bu gün itibariyle Türkiye’nin 81 bir ilinde kitap okumanın önemine yönelik eş zamanlı‘Kitap Okuma Şenliği’ konulu etkinlikler düzenlendi. Şanlıurfa’nın İl Halk Kütüphanesinin kütüphane bahçesinde düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve Konuklu Ortaokulundan yaklaşık 250 öğrenci katıldı.

Konuyla ilgili konuşma yapan Vali Küçük, öğrencilere verdiği tavsiye ve örneklerle kitap okumanın önemine değinerek,  “Badi yapan erkekleri bilirisiniz, sabah-akşam spor yaparlar vücutları güçlensin kaslı olsun diye. Kitap okuyan insanda beyniyle, yüreğiyle ve talepleriyle güçlü olur." Dedi.

 “Hepinizin yastığının altında bir kitap bulunsun”

Kitap okumak için özle bir zamanın ayrılması gerektiğini belirten Vali Küçük, “Çok kötü bir soru ve çok kötü bir cevap. Kitap okumak çok kıymetli bir iştir, öyle boş zamanla olmaz. Kitap okumaya özel bir zaman ayrılması gerekir. 'Boş zamanlarımda' demek yani; 'hiç bir şey yapamayacağım zaman bir alır karıştırırım' manasına gelen bir soru ve cevap. Değerli gençler otuma odanızda, fakat en önemlisi yastığınızın altında bir kitap bulunsun, her gün 10 -20 dakikalık okuyun. Bakın göreceksiniz 6 ay sonra herkes sizdeki değişikliği oturaklılığı ve beyninizin geliştiğini görecektir ve siz de hissedeceksiniz.” diyerek konuşmasına son verdi.

Öğrencilere kitap dağıtımıyla başlayan etkinlik,  Vali Küçük ’ün öğrencilerle birlikte sesli kitap okumasıyla son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.