banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Hasankeyf'te

 Mazlum-Der Genel Merkezi Kadın Çalışma Grubu, bir yıl önce planladığı ‘Kadın ve Ekoloji’ buluşmasını hafta sonunda tarihi kent Hasankeyf’te gerçekleştirirken, kentin sular altında bırakılmaması mesajını verdi.

Mazlum-Der Genel Merkezi, geçtiğimiz yıl ilkini ‘İnsan Hakları’ temalı olarak Diyarbakır’da başlattığı ‘Kadın Buluşması'nın ikincisini Hasankeyf’te ‘Kadın ve Ekoloji’ temasıyla gerçekleştirdi. Mazlum-Der Kadın Çalışma Grubu tarafından bir yıl önce planlanan Hasankeyf’teki kadın buluşmasına, Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin değişik kentinden aralarında avukatlar ile akademisyenlerin de bulunduğu yaklaşık 40 kadın katıldı.

Türkiye’de ilk kez tamamı kadınlardan oluşan bir çalışma grubunun antik kent Hasankeyf’te ‘kadın ve ekoloji’ alanında çalışma yaptığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta sonunda Hasankeyf’teki ‘Has Bahçe’de gerçekleştirilen toplantı ve sunumlarda İslam ve Ekoloji, Kadın ve Ekoloji, Farklı Ekolojik Akımlar ve Ekolojik Yıkımla Mücadelede Hasankeyf Örnekliği başlıkları işlendi.

Program sonrasında ise tarihi Kızlar Camii önünde Mazlum-Der Genel Koordinatörü Nurcan Aktay tarafından okunan sonuç bildirgesinde Mazlum-Der’in Kadın ve Ekoloji’ye bakış açısı açıklanırken, Hasankeyf’in sular altında bırakılmak istenmesine de tepki gösterildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.