banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Harran'da emlak bölümü açılacak

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (Şutem) yönetim kurulu olarak;

Şanlıurfa ilimizde Eğitim durumuna katkı sağlanması Mesleki kuralların Üniversite ortamında öğrenilerek Profesyonelleşme adına önemli katkıda bulunulması amacıyla Harran Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İ.Halil MUTLU'yu makamında ziyaret ederek "Emlak ve Emlak Yönetimi" bölümünün ilimizde açılması ile ilgili olarak müracaatta bulunduk.

Görüşmede Şutem Başkanı GÖKMEN Yaptığı açıklamada ‘'ülke eğitimine katkıda bulunmak amacıyla, Sınırlı olan ve miktarı arttırılamayan toprağa ilişkin olarak yapılacak tarımsal arazi üretimi ve düzenlemesi, kırsal ve kentsel arsa üretimi ve düzenlemesi gibi toprak düzenleme çalışmalarının projelendirilmesinde ve uygulamasında görev alabilecek, taşınmazların değerlemesine altlık teşkil edecek konum, yükseklik vb. topoğrafik verilerin ölçümünü yapıp değerlendirebilecek, her türlü taşınmazın değerlemesini yapabilecek, taşınmazın yönetimi, alım-satımı ve pazarlanması ile taşınmazın hukuki durumu gibi konularda bilgi sahibi olan ara eleman yetiştirmek ve İlimizde Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünün açılması ile Türkiye'deki sayılı üniversitelerden biri olması ve ilimizdeki Eğitim durumuna katkı sağlaması açısından bu bölümün açılmasını talep etmekteyiz.'' Dedi.

Bu görüşmemizde gayet samimi bir iletişim oluştuğunu ve sayın rektörümüzün hassasiyetli yaklaşımı ve ilgisi ile Üniversite senatosunda bu konunun görüşüleceği ve YÖK'e müracaat edilerek "Emlak ve Emlak Yönetimi" bölümünün açılabileceğini vurgulamıştır.

Bilindiği gibi Emlak ve Emlak Yönetimi programının amacı, emlak sektörünün ihtiyaç duyduğu, gayrimenkul pazarlanması, yönetilmesi ve hizmet danışmanlığı yapacak elemanlar yetiştirilmesidir. Bu programda öğrencilerin mesleğin temel becerilerine sahip olmasının yanında, bir yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen, girişimci, kişilik sahibi elemanlar olarak yetiştirilmesi sektöre büyük fayda sağlayacaktır. Bu program sadece teorik bilgiler değil, bunun yanında uygulamaya yönelik faaliyetlere de yer verilmektedir.

Türkiye de ilk kez bir Emlak Odasının müracaatı olduğunu vurgulamak isteriz. Bu yapmış olduğumuz müracaatla birlikte Eğitime katkı sağlanacağı kanaatindeyiz.

Bu girişimimizde Şanlıurfa'mızdaki Siyasilerimizden, Sivil Toplum Kuruluşlarından, Belediyelerimizden, Mülki amirler ve tüm kurum amirleri ile yetkililerimizden ve de Basın Mensuplarından Destek beklediğimizi ve bu konunun gündemde olmasını temenni etmekteyiz.

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası olarak girişimde bulunduğumuz Emlak bölümünün Üniversitemizde açılması sektörümüzdeki eğitim durumunu da yükselteceği kanaatindeyiz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İ. Halil MUTLU'ya göstermiş olduğu hassasiyetten ve bu konudaki çalışmalardaki duyarlılığından dolayı şükranlarımızı sunarız

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.