banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Harran'a gerçekten oxford açılıyor

23 Ağustos Perşembe günü gerçekleşen, Meslek Yüksekokulu açılması için görüş alışverişlerinin bulunulduğu ziyarette, en kısa sürede okulun açılması için yol haritası çıkarılırken, okul için belediyeden yer tahsisi talepleri dile getirildi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesi’nin amacının sadece Şanlıurfa merkezinin değil, ilçelerinin de sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesini sağlamak olduğunu belirterek, bu amaçla Harran Meslek Yüksekokulu’nu kurmak için hızlı bir şekilde hazırlıklara devam edildiğini söyledi.

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan konuşmalarında; “Öncelikle Sayın Hocamızı Üniversitelerarası Kurul Başkanı olmasından dolayı tebrik ediyorum. Bu başkanlığın ilimize ve Şanlıurfa’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

Ziyaretimizin sebebi Harran ilçemize bir okul açılmasıdır. Rektör Hocamla daha önceleri görüşme yapmıştık. Okulun kuruluş onayının Üniversite Senatosundan geçmiş olduğunu öğrendik. Harran Belediyesiyle görüşme yaptım, yer tahsisi için. Bayramdan sonra yer konusundaki görüşmelerimizi sıklaştıracağız.” Dedi.

 

Belediye tarafından yer tahsisinin ve altyapı çalışmalarının tamamlanması halinde kurulacak meslek yüksek okuluna önümüzdeki eğitim yılında öğrenci alınabileceğini bildiren Rektör Mutlu; “Sayın vekilimiz Şanlıurfa Milletvekili olmasının yanı sıra üniversitemizin de öğretim üyesiydi. Dolayısıyla hem Üniversiteyi hem de Şanlıurfa’yı bildiği için ilçesine bir meslek yüksekokulu açtırmak için bugün burada bulunmaktadır. Milletvekili olan kendi öğretim üyelerimizin böyle gayretleri hem Şanlıurfa’mıza olan bağlılıklarını hem de üniversiteye olan bağlılıklarını göstermektedir. Ziyaretlerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.