banner2
Öne Çıkanlar toz Urfa Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Harran Ünv. bahar şenliği başladı

Osmanbey Kampusünde halk oyunları gösterisi ile başlayan açılış töreni Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Mutlu yaptığı konuşmayla devam etti. Rektör Mutlu, bahar şenlikleri öğrencilerinin öncelikli olarak final ve ara sınavlarındaki streslerini atmak amacıyla 11 yıl önce başladıklarını belirterek, "Yaptığımız şenliklere bu gün bakıldığında birçok üniversiteden daha önde olduğumuzu görmekteyiz. Buradaki stantlar ve diğer etkinliklerimiz, hem Şanlıurfa halkını hem de üniversiteyi tanıtma amacıyla açılmıştır" dedi.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, gençlik şöleninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Üniversiteler daha çok bir kentin ekonomik hayata katkısı bakımından değerlendiriliyor ama bunun doğru olmadığı kanaatindeyim. İlimizde üniversiteler, yeni fakülteler açılması arzu ediliyor. Onun arkasında öğrencilerden gelecek ekonomik kaynak ve ekonomik dinamiklik esas alınıyor ama üniversitelerin esas fonksiyonu şehrin ufkunu açması, şehrin bilgi birikimine katkıda bulunması ve bilgi üretmesidir. Böyle olursa hem o şehre hem bölgeye hem de ülkeye katkıda bulunur. Şanlıurfa'mız medeniyetin her devrinde içinde bulunduğu medeniyete katkıda bulunmuştur. Şanlıurfa'yı tanıtırken, Harran Üniversitesinden, ilk üniversiteden bahsediyoruz.

Nasıl ki geçmişte Şanlıurfa'yı, bölgeyi, Harran'ı anarken, üniversite ile bilgi faktörünü bilginin üretilmesini aktarıyoruz. Kentin bir gücü, artı bir potansiyeli halinde aktarıyoruz. Şimdi de Şanlıurfa'nın çok güzel yönleri var. Şanlıurfa her yıl üstüne baş döndürücü hızla bir takım değerler koyuyor. Gelecekte de Şanlıurfa, Türkiye ve bölgede daha iyi noktalara sahip olacağından hiç kimsenin şüphesi yok. O yönde de şehrimizin varlıklarından övünebileceği değerlerden biri de üniversitemiz. Bence üniversitemizin de gelecekle ilgili şu andaki parlaklığının yanında çok daha ileri noktalara geleceğinden hiç şüphem yok. Bu bakımdan da gelecekte nasıl ki bölgenin, ülkenin üretimine ciddi katkıda bulunacaksa Şanlıurfa; Şanlıurfa'nın da üretimine bilgi birikimine üniversitemiz rehberlik edecek. Bu bakımdan emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Vali Nuri Okutan konuşmasının ardından üniversite öğrencilerinin hazırlamış olduğu resim sergisinin açılışını, şenliklere kendisiyle katılan eşi Demet Okutan, Rektör Halil Mutlu, Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, İl Jandarma Komutanı Şükrü Cumhur ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ile birlikte yaptı. Bahar şenlikleri kapsamında kurulan stantları gezen Vali Okutan, stantlardaki ürünleri inceledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.