banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Harran Üniversitesinde 3 dilde kardeşlik anlatıldı


Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi salonunda düzenlenen panelde Doç. Dr. Celil Abuzer Türkçe, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe Kürtçe ve Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hattap ise Arapça dilinde kardeşliği anlattılar.
Panelin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Bizim dinimize göre bütün müminler kardeştir. Peygamberimiz, ‘ırkçılık yapan bizden değildir. Üstünlük sadece takvadadır’ diyor. Irkçılık haramdır” diye konuştu.


CİHAT VE HİLAFET KELİMELERİNİ DOĞRU ANLATMAK LAZIM
Cihat ve Hilafet kelimelerini doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini söyleyen Rektör Taşaltın; “Cihat ve hilafet adı altında bazıları yanı başımızda devlet kurmaya çalışıyor. Ülkemizde cihat ve hilafet kelimelerinin kullanılması hala yasak. Akademik olarak cihat, hilafet, şeriat ne demek sorularına net cevap vermemiz lazım. Doğruları doğru bir şekilde öğretebilmemiz lazım. Ülkemizde hala bu kelimeleri kullananlar ceza alabiliyorlar. Ülkemizden kaçıp IŞİD gibi örgütlere şeriat, cihat söylemleriyle katılan 18 yaşındaki gençlerimize bunların gerçek manalarını, İslamiyet’in özünü öğreterek bu tip örgütlere katılımlarını engelleyebiliriz” dedi.
Taşaltın sözlerinin sonunda toplum olarak dini yönlerinin eksik bırakılmaya çalışıldığını dile getirerek; “Doğru bilgiye ulaşmak için çaba sarf edeceğiz. Vazifemiz, ‘öğreneceğiz ve öğreteceğiz’ olmalıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.


KARŞI KOMŞUSUNUN CENAZESİNDEN HABERİ OLMAYANLAR VAR
Türkçe olarak kardeşliği anlatan Doç Dr. Celil Abuzer: “İslamiyet’in özü ihtiyacın olduğu halde başkalarını da düşünebilmektir. Aynı binada oturup karşı komşusunun cenazesinden bile haberi olmayanlar var. Biz neyi kaybetmişiz, dinimiz aynı, Kur’an’ımız aynı. Biz ruhumuzu kaybetmişiz. Kimliğimiz, kişiliğimizi kaybettik. Belki de kaybettirildik. İçimize kimler bu fitneyi soktu. Biz Ümmet-i Muhammed olarak ne haldeyiz. Bizleri Allah kardeş ilan etmiş. Kardeşlik hukukunu yerine getirmek durumundayız” dedi.
Kürtçe ve Arapça konuşan panelistler salonu dolduran öğrencilerden büyük alkış aldılar.
Yaklaşık olarak bir saat süren panelin sonunda Doç. Dr. Hüseyin Akpınar ve ekibi üç dilde müzik dinletisi sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.