banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Uluslararası X. Kutlu Doğum Sempozyumu Urfa'da başladı

 

Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi anfisinde düzenlenen “HZ. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET” temalı sempozyuma, İl Müftüsü İhsan Açık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Akdemir, öğretim elemanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmalarını, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Akdemir, İl Müftüsü İhsan Açık yaptı.
Başkanlığını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Akdemir’in yaptığı ‘İslam’da Vahdet’ konulu açılış oturumunda, Prof. Dr. Adnan Demircan, “Kutlu Elçilikle Şirkten Tevhide, Tefrikadan Vahdete Yolculuk”, Prof. Dr. Ömer Faruk Teber, “Bektâşî Geleneğinin Temel Dinamiği Tevhid Akidesi ve Tasavvufi/Mistik Sembollerin Vahdet Referansı”, Prof. Dr. Kasım Şulul, “İslâm Düşüncesinde Vahdetin Felsefi Temelleri”, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, “Birliğimizi Bozan Unsurlar ve Çareleri” konularında tebliğlerini sundular.
Vahdetin, Kur’an, hadis, tasavvuf ve mezhepler tarihi, edebiyat ve sanat, İslam toplumu üzerindeki etkilerinin irdeleneceği sempozyuma, 10’u aşkın ulusal ve uluslarasın üniversite ve Şanlıurfa İl Müftülüğü yetkilileri katılıyor.
Sempozyum dolayısıyla İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin hazırladığı mini kermes ve fotoğraf sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.