banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

STRES VE MOTİVASYONU ANLATTI



Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Anfi salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Üniversitenin Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Asoğlu katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Akdemir; “Cenabı- hak bizi bu dünyaya bir imtihan için göndermiş, sıkıntılarda bu imtihanın bir parçası. Hayatımızda görüyoruz ki çoğu güzellikler sıkıntılardan sonra meydana geliyor. Bazı zorluklardan sonra güzellikler var.Bu yüzden bu zorluklara sabretmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Konferansta sanayileşmenin yaşamımıza kattığı sıkıntı ve strese değinen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Asoğlu; “Sanayileşmenin çok yoğun olması, çok şeye sahip olma duygusu, ihtiyaç olmayan şeylerin arzu etmek ve istekleri ihtiyaç haline getirilmesi stresin en büyük nedenlerindendir. Ayrıca ekonomik zorluk, aile içi şiddet, ağır aile sorumlulukları, boşanma ve cinsel taciz olayları ve ağır eğitim şartları stresin neden olabileceği etkenlerin başında gelmektedir” dedi.

STRES, HEPTEN ZARARLI DEĞİLDİR
Stres bir fırtınaya benzeten Asoğlu; “Stres hep zararlı değildir önemli olan stresin zararlı kısımlarını bertaraf etmek.  Stres içerisinde olduğunu fark edemeyenler tıpkı kurbağanın sıcak suda yavaş yavaş pişmesigibi olurlar. Kişi kendini koyuverirse stres onupanikatakyapar. Bu da kişiye zarar verir duruma gelir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.