banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Mevlana Hazretleri Urfa'da anılmaya devam ediyor

Harran Üniversitesi Aydın Genç Öğrenci Topluluğunun organize ettiği İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Cüneyt Gökçe’nin sunduğu “Mevlana’yı Doğru Anlamak” konulu konferans, üniversitenin Osmanbey Yerleşkesinde gerçekleşti.
Fen-Edebiyat Fakültesi anfisinde gerçekleşen etkinliğe Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Akdemir, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Mevlana’yı doğru anlamak lazım diyen Cüneyt Gökçe, Mevlana ile ilgili bir takım açıklama ve yorumların, İslamiyet ve Hz. Peygamber göz önünde bulundurulmadan yapılması ve sanki Mevlana’nın, İslam’dan bağımsız biriymiş gibi lanse edilmeye çalışılmasının yanlış olduğunu söyledi.


Dünya sınavının başarıyla verilmesi için yüce Allah’ın rehberler gönderdiğini dile getiren Gökçe; “İnsanoğlunun bu dünyaya gönderilişinin temel amacı baş başa bırakıldığı sınavı başarıyla bitirmesini sağlamaya yönelik tavırlar sergilemesidir. Kuşkusuz bu sınavı başarabilmesi, hakkı batıldan, iyiyi kötüden ve güzeli çirkinden ayırt edebilmesine bağlıdır. Yüce Yaratıcı’nın görevlendirdiği rehberler bu hususta yol göstericidir” diye konuştu.
MEVLANA, İNSAN ODAKLI DÜŞÜNCEDİR


Mevlânâ’nın düşünce dünyası incelendiği zaman odak noktasının insan olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. M. Cüneyt Gökçe; “Mevlânâ eserlerinde insanlığa, mükemmel insan, güzel ahlak sahibi, dürüst, çalışkan, alçak gönüllü, hoşgörülü; kısaca örnek insan olmanın yollarını anlatır. Mevlâna, Hz. Muhammed (asm)’den aldığı değerler çerçevesinde insanlara sevgi yolunu göstermeye çalışır. Bu anlatımlarında da Hz. Muhammed (asm)’den sıkça örnekler verir. Neredeyse her hikâyesinde bir hadis-i şerife gönderme yapar ve şahit gösterir. Mevlana, inanç dünyasını berraklaştırarak her yönüyle Yüce Allah’a, Hz. Peygambere ve Kur’an’a bağlı olduğunu net ifadelerle dile getirir” diyerek sözlerini tamamladı.
Plaket takdiminin ardından düzenlenen sema gösteriyle program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.