banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Harran surları onarılacak

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ yaptığı basın açıklamasında “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın finansmanıyla 4 km.’lik Harran Şehir Surlarının ilk defa röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hizmet alımını yaptık. Projeler tamamlandı, 31.11.2010 tarihinde Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nda görüşülerek uygun görüldü. Harran Kalesi ile birlikte, Harran Surları’nın onarım iş de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2011 yatırım programına alındı. 2011 yılında Harran Şehir Surlarının restorasyon ve çevre düzenleme uygulama işlerini ihale edeceğiz. Harran Şehir Surları ilk defa kapsamlı bir şekilde onarılacaktır” dedi.

Harran Şehir Surları: Harran Şehir Surları; elips şeklindeki Harran şehri, bazı kaynaklara göre 8, bazı kaynaklara göre 6 adet kapısı, 187 adet burcu olan, kesme taşlardan inşa edilmiş müstahkem bir sur ile çevrilmiştir. Surların dışında yer alan ve günümüzde toprakla dolmuş olan hendeğin eskiden su ile dolu olduğu bilinmektedir. Şehrin güney-doğu köşesinde kesintiye uğrayan surların yerini İçkale tamamlamaktadır. Harran surları günümüzde yer yer yıkılmış olmasına rağmen çepeçevre izlenebilmektedir. Kapılardan sadece Halep Kapısı ayaktadır.

www.balikligo.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.