banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Harran SHM'den Evlilik Sertifikası


Ocak ayı itibarı ile Harran Belediyesi ile birlikte bir ilke imza atarak evlenmek isteyen çiftlerin önce SHM personeli tarafından eğitime tabi tutularak yeterli görülmesi durumunda sertifikaları verilip belediyeye resmi nikâhlarını gerçekleştirmek için başvuruda bulunabilecek. Eğitimin başladığı tarihten bu yana 60 çifte sertifika verildi.
Programın açılış konuşması Harran Sosyal Hizmet müdürü Faruk Cömert yaptı. Cömert, “ Ocak ayı itibarı Harran belediyesi ile birlikte bir antlaşma imzalayarak evlenmek isteyen çiftlerin önce SHM merkezimize başvurup evlilik öncesi eğitime tabi tutularak başarılı olan çiftlere sertifikaları verilip resmi nikâhını kıymaları için belediyeye yönlendiriyoruz. Yaptığımız antlaşma çerçevesinde sosyal hizmet merkezimizden sertifika almayan çiftlerin nikâhını belediye kıymayacak. O yüzden vatandaşlarımıza belediyeye evlenmek için başvurmadan önce SHM merkezimize gelip bir günlük eğitimlerini alıp öyle belediyeye resmi nikâh için başvuruda bulunmasını talep ediyoruz” dedi.
60 çifte sertifika verdiklerini belirten Cömert, Türkiye’de böyle bir eğitim ilk defa Harran Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüğü tarafından gerçekleşiyor. Bu eğitimin amacı evliliğin püf noktalarını evlenecek olan gençlere anlatmak, hemde evlilik sonrasında çiftlere evlilik sürecinde danışmanlık yapmaktır. Çiftlerin yaşayacağı sorunlarda hangi kuruma gideceğini, kimi arayacağını bilecek, bir sorun yaşandığında hemen boşanma sürecine girmeden bizimle irtibata geçerek sorunlarını çözmeye çalışacaklarını belirtti.
Cömert, Buuygulama sadece Harran ile sınırlı kalmayıp Şanlıurfa büyükşehir belediyesi ile diğer ilçelere de örnek olacağını söyledi.  
Düzenlenen programa Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Ceylanpınar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Faruk Cömert ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.