banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Harput'un gözbebeği 'El İşi Göz Nuru Çarşısı'

Bundan önce sadece Ramazan aylarında açık kalan Harput Elişi Göz Nuru Çarşısının bu yıldan itibaren sürekli açık kalacağı belirtildi. Birçok bayana ekonomik kazanç sağlayan çarşı, Elazığ’ın kültürel zenginliklerinin de sergilenmesine olanak sağlıyor.

Çarşı esnaflarından Hülya  Nalçakıcı, Türkiye genelinde Elazığ’ı merak edip gelenlerin, Harput’a  uğradıkları zaman çarşıa gelip  çok memnun kaldıklarını belirterek, ”Bize bu imkanı sağladığı için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem Elazığ’ın kültürünü tanıtıyoruz hem de para kazanıyoruz. Elazığ’ın kültürel zenginlikleri olarak da iğne oyalarımız, sekiz köşe şapkamız, elişi takılarımız, elişi sofra bezimiz ve  Elazığ’da yeni üretilen bir sabun ürünümüz var. Kısacası ne arasanız bulunuyor. Kış aylarına rağmen Cumartesi ve Pazar günleri yoğunluk fazla. Belediye başkanımızdan buranın sürekli açık olmasını istiyoruz.” dedi.

Çarşının açılmasında ve Harput’un tanıtılmasında rolü olan Fatime Karataş adlı esnaf ise, ” Bu işi tanıttık. Hem yaptık hem sattık. Artık bizim yapmamız yeterli gelmedi çevre illerdeki bayanlardan elişi almaya başladık. Gerçekten şunu söyleyebilirim ki, bizim burada olmamızın buradaki esnaflara da faydası var. Bayanlarımızın çoğunun eşi mevsimlik işçi ama, bunların da bayanları çalışıyor. Her eve lazım dediğimiz lif, sabun, tel kırma ve ipekten olan iğne oyalarımız var. Şu anda sadece ısınma problemimiz var. Başkada hiçbir problemimiz yok.” İfadelerinde bulundu.  (Ebubekir Yavuz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.