banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Hanefi Şahin; Yeni RAM açılacak
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Polisevinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Şanlıurfa’nın yol, su, eğitim ve diğer yatırımları slayt eşliğinde anlatıldı. Daire amirlerin de hazır olduğu toplantıda, gazetecilerin sorularını ilgi daire amirleri cevapladı.



Vali Güvenç, derslik sıkıntısı konusunda arsa karşılığı okul yapımı çalışmasının ikinci etabının önümüzdeki günlerde çalışmasının başlayacağını vurgulayarak; “Eğitime yüzde 100 destek projesi devam ediyor. İşadamlarımız da destek verirse derslik açığını kapatma çalışmalarına önümüzdeki 5 yıl içinde bu Türkiye ortalamasına getireceğiz” dedi.

Vali Güvenç önümüzdeki on yıl içinde Şanlıurfa’nın her alanda ileriye gideceğini ifade ettiği toplantıda; ulaşım, eğitim, kültür ve turizm, spor, alt yapı, üst yapı çalışmaları hakkında yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı sunumun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yazarımız Ömer Aslan’ın; “Şanlıurfa Merkez’de sadece bir Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) bulunuyor. İkincisi için ise daha yeni onay alındı. Oysa 200 bin kişiye bir RAM hizmet etmesi gerekiyor. Şanlıurfa’da ciddi sorun teşkil eden RAM merkezlerin durumu ne olacak” sorusuna Vali Güvenç, sözü Milli Eğitim Müdürü Hanefi Şahin’e verdi.

Milli Eğitim Müdürü Hanefi Şahin; “450 bin kişiye bir RAM düşmekte. Siverek, Viranşehir’de RAM merkezlerimi var. Birecik’te ise açılıyor. Şanlıurfa’da dediğiniz gibi yeni RAM Merkezi için onay aldık. En kısa sürede açılacak” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hanefi Şahin’in her bir RAM için 450 bin kişi ifade ederken, Şanlıurfa’da sadece bir RAM Merkezi olması, yeni RAM merkezinin açılması bile bahsettiği standarda yaklaşmıyor.

Birecik RAM Merkezi tam faaliyetine 15 ocak 2012 yılında başlayacak. Bu tarihten sonra Şanlıurfa’daki ikinci RAM açılsa bile Harran ve Akçakale’nin Şanlıurfa’ya bağlı kalması ile iki RAM, toplam 1 milyon 170 bin nüfusa hizmet vermek zorunda kalacak.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.