banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Halit Şahin;

Eğitim Sen Şanlıurfa  Şube Başkanı Halit Şahin yaptığı açıklama; "24 Mart 2013 Pazar günü Türkiye genelinde yapılan YGS sınav sonuçları 1 Nisan 2013 tarihinde açıklanarak kamuoyuna duyuruldu. Mevcut yürürlükte bulunan sınav sistemi illerin başarı düzeyini de belirleyen bir gerçekliği de gözler önüne sermektedir. 2013 YGS sınav sonuçlarına baktığımızda aşağı yukarı bu gerçekliğin karşımıza çıktığını görebilmekteyiz. Yine batı illeri başarı düzeyi sıralamasında ilk sıralarda yer alırken bölge illerinin de son sıralarda olduğu görülmektedir. Her sınavda bu sonuçlar ile karşılaşmak bölge illerinin kaderi değil, eğitim sisteminin çarpıklığının bir sonucu olarak görülmelidir. Başarıda eğitim sisteminin çarpıklığı etkili olduğu kadar. Siyaset kurumunun eğitim kurumları üzerindeki tahakkümü de etkili olmaktadır.

 

Bölge illerindeki kalabalık sınıflar, öğretmen ihtiyacı, öğretmen sirkülâsyonu, öğretmen ihtiyacı, anadil faktörü, materyal eksikliği, okulların kaderlerine terk edilmesi v.b sıkıntılar eğitimde fırsat eşitsizliğinin boyutlarında gözler önüne sermektedir. Bu faktörlerin eğitimdeki başarı düzeyindeki rolü yadsınamayacak derecede etkilidir.

 

İllimizin başarı düzeyine baktığımızda (76 sırada) başarı sıralaması geçen yıllarla paralellik göstermektedir. Yukarıda sıraladığımız eğitimin sıkıntıları doğrudan bu başarısızlığı kaçınılmaz kılmaktadır. Ayrıca illimizde ciddi boyutlara ulaşan kadrolaşma, liyakat esasına dayalı yönetici atamalarının yapılmaması, milli eğitim müdürlerinin kısa dönemlerde değiştirilmesi de belirleyici bir faktördür. Eğitim Sen olarak; ne zaman ki eğitim sistemindeki çarpıklıklar ve fırsat eşitsizliği giderilir, aynı zamanda siyaset kurumunun eğitim üzerindeki tahakkümü ortadan kalkar, anadilde eğitim imkanı tanınır; O zaman eşit koşullarda yapılacak SBS-YGS-LYS V.B sınavlarda bölge illerinin başarısızlığının kader olmadığı görülür.

Bu koşulların oluşması için. Dün olduğu gibi bugünde Eğitim- Sen olarak bu çalışmaların takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.