banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Halil İbrahim Buluşmaları panelle devam etti


Oturum başkanlığını Başbakanlık Danışmanı ve Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa’nın yaptığı panelde konuşan Araştırmacı-Yazar Dr. Anas Al Shaikh Ali, panelde ''Modern Dünyada İbrahim'in Çocuklarının Konumu'' başlıklı sunum yaptı. Tarihteki stratejilerin değişmeye başladığına değinen Shaikh Ali, küresel göç ve iletişimin artmasıyla ''Hz. İbrahim'in çocukları''nın modern bir şemsiye altında birleştiğini söyledi.
Hz. İbrahim'in yaşadığı dönemde verdiği mesajlarının anlamının değiştirilmeye çalışıldığını savunan Shaikh Ali, şunları kaydetti: ''İnsan kendini her şeyin merkezine koymuş ve kaderini şekillendirmeye başlamıştır. Toplumu şekillendiren ve norm koyan artık insan olmaya başlamıştır. Bu, çok tehlikeli bir felsefe. Yahudiler ve Naziler bunların bedelini ağır ödedi. Nazilerin bu düşüncesi, bugünlerde kendini İslamofobi olarak göstermeye başladı. Artık insanlık değerleri farklı algılanmaya başlandı. İslamofobiyi hafife almamak gerekmekte, çünkü bu alevler daha da yükselebilir. Bu yangın hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Bazı insanlar bu duruma karşı çıksalar da daha fazla tepki gösterilebilmelidir.''
Söz konusu medeniyetler arasındaki problemlerin kültürler arası eğitimle çözülebileceğini vurgulayan Shaikh Ali, bu konuda ''hoşgörü'' adı altında bazı girişimlerin olduğunu, ancak bu konuda tarafların hassasiyet kavramlarına ciddi ölçüde dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Panelde, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Öztürk ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Burhan Köroğlu da birer sunum yaptı.
Panelin ardından ''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları''nın gerçekleştirilmesine katkı sunanlara plaket verildi.
Panele, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa eski Vali Yardımcısı Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malgaç, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala katılırken, buluşmalara katkıda bulunanlara plaketlerini verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.