banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy kayıkhane ÇATAK tesisleri Japonyadan alacağı borç parayı İHH üzerinden Afganistana gönderecek

Haleplibahçe Mozaik Müzesinde çalışmalar devam ediyor


Vali Vekili Seçilmiş incelemeleri sırasında kendisine eşlik eden Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Vekili Seçilmiş’e Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen Edessa Arkeoloji Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Arkeopark Projesinde inşaatın %80 inin tamamlandığı bilgisi verildi.
İncelemelerde ayrıca 200 dönümlük bir alanda yürütülen projede, 60 dönüm üzerine üç katlı olarak inşa edilen Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinin mevcut müzenin on iki katı büyüklüğe sahip olacağı belirtildi. 6 bin metrekarelik alanda ise Edessa Mozaik Müzesi ve iki müze arasında Arkeopark yapımının tüm hızıyla devam ettiği; Proje alanının geriye kalan 140 dönümlük kısmında inşa edilen yeşil alan, amfi tiyatro ve otoparkların ise Balıklıgöl’e alternatif yeni cazibe merkezi olacağı kaydedildi.
İncelemeleri sırasında Vali Vekili Ramazan Seçilmiş’e Müze Müdürü Müslüm Ercan’ın yanı sıra; Çevre ve Şehircilik Müdürü Can Hallaç da eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.