banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Haho evim yandı oyununa büyük ilgi
Resim sergisi açılışına Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Karavelioğlu, yanı sıra Şairler, Ressamlar, Öğrenci, Öğrenci velileri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve birçok vatandaş katıldı.



Açılış öncesi Sanatçı Mehmet Gözoğlu’nun oğlu Şair Ömer Faruk Gözoğlu Atilla Maraş’a ait          “Aney” adlı şiiri seslendirdi. Şiiri dinleyenlerin duygulandığı görüldü. Okunan şiirin ardından Resim Sergisinin açılışına geçildi.
Resim sergisinin açılışını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Karavelioğlu ve Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube si Başkanı Cuma Ağaç gerçekleştirdi.
Katılımcılar resim sergisini gezerek yapılan eserler hakkında öğrencilerden bilgiler aldılar.


“Haho Evim Yandı” sahnelendi
Sergi  esnasında senaryosu ve yönetmenliğini Ressam Muharrem ÇELİK’in yaptığı Dul bir kadın ile kayınbabası arasında geçen sigara mücadelesi sonucu elde edilen zaferi canlandıran ve sigaranın zararlarını anlatan Şanlıurfa ağzıyla hazırlanan “Haho evim yandı” adlı tiyatro oyunu Balıklıgöl Rızvaniye Külliyesinde sahnelendi.

Sigaranın zararlarını anlatan “Haho evim yandı” adlı tiyatro oyununu izleyen katılımcılar tarafından sık sık  oyun alkışlarla kesildi. Zaman zaman tiyatro oyunu izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü.
Tiyatro oyununun sonunda öğrenciler temsili olarak bir paket sigarayı yere attılar. Yapılan bu hareket karşısında tiyatro oyuncuları izleyenler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandılar.
Tiyatro oyunun ardından açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, “Güzel eserler yapılmış, Sigaranın zararlarını anlatan tiyatro oyununu çok beğendim. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak “Sigarayı bırak yaşamaya bak” adlı bir kampanya başlatmıştık. Öğrencilerimizde bu oyunla sigaranın zararlarını tekrar gündeme getirdiler. Bizlere bir nebzede olsa destek verdiler. Bu duyarlı davranışlarından dolayı hem öğrencilerimize hem de hocamız Muharrem Çelik’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum ve tekrar ediyoruz “Sigarayı Bırak Yaşamaya bak” diyoruz” şeklinde konuştu.

Ressam Muharrem Çelik ise şunları kaydetti, “Yaklaşık 3 aydan beridir bu organizasyonlar için çalışıyoruz. Buradaki amacımız hem öğrencilerimizi eğitmek hem de gizli kalmış sanatsal yönlerini gün ışığına çıkarmaktır. Bu konuda amacıma ulaştığım için çok mutluyum. Bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Resim sergimize ve tiyatro oyunumuzun sahnelenmesinde emeği geçen bütün dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bütün katılımcılara da teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Resim Sergisinin açılışında ve tiyatro oyununun sahnelenmesinde emeği geçenlere Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç tarafından teşekkür belgesi verildi.
Ayrıca Resim Sergisine Yabancı turistlerde yoğun ilgi gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.