banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HADER’de Çorba günü ve sertifika töreni
Harran Adalet ve Hukuk Derneği (HADER) dernek binasında geleneksel olarak düzenledikleri çorba gününde çalışmaları hakkında bilgi veren dernek Başkanı Av. Reşit Yaşar; “Düzenli aralıklarla dernek binamızda çorba günleri düzenleyerek avukat arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bu günümüzde toplumun önde gelen şahsiyetlerinden bir konuk davet ederek sohbet ediyoruz.  Derneğimiz kurulduğu 2007 yılından bu yana sosyal ve toplumsal olaylara duyarlı, ilgili ve bu konuda gerek basın açıklamalarıyla gerekse de faaliyetlerle görevimizi ifa ediyoruz.  Ocak ayında Şanlıurfa E Tipi Kapalı cezaevinde bulunan çocuklar için 60 battaniye temin ederek, çocuklara verdik. Ayrıca çocuklarla ilgili olarak avukat arkadaşlarımızdan 13 kişi 2011 Haziran ayında Almanya’nın Frankfurt ketinde çocuk yargılama usulleri ve çocuk hakları ile ilgili eğitim gördüler. 13 arkadaşımıza bugün törenle sertifikalarını verdik” dedi.



Yeni Anayasa çalışmalarına katkı sunmak için HADER olarak çalışmalar yaptıklarını, sivil ve katılımcı bir anayasa için yaptıkları çalışmaları Meclise ulaştırdıklarını ifade eden HADER Başkanı Av. Reşit Yaşar; “Ülkemizin gerçek demokrasiye geçiş yolculuğunda atılan her küçük adımın çok önemli olduğu düşüncesiyle hareket ederek ülkemizin tam demokratikleşmesi yolunda çalışmalara katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde biz de avukatlar olarak yeni anayasada bulunması istediğimiz hususları 17 başlıkta hazırlayıp hem STK temsilcilerine hem de TBMM’ye sunduk” dedi.



Haber; Ömer ASLAN / www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.