banner2
Öne Çıkanlar Sacha Boey PKK imam Halil Şeffaf Sentetikler Bosna Hersek

Hac kayıtları başladı, işte detaylar

Şanlıurfa Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre; müracaatlar, 2012 yılında kuraya katılanlar için “Kayıt Yenileme”, ilk defa müracaat edecekler için de “İlk Defa Kayıt Yaptırma” şeklinde iki ayrı kategoride yapılacak.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarının;

2012 yılında kuraya katılıp kur’a sonrasında hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaktır. Ancak 2012 yılı ön kayıt dilekçesinde belirttiği il, ilçe, hac konaklama türleri ve birlikte kur’aya girecek kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatından vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yaptıracaklardır.

İlk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ücretini bankaya yatırarak müracaatlarını internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları ekte yer alan Form Dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir. Çeşitli masraflar için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları kişi başına 15.-TL’yi Başkanlıkça belirlenen ve aşağıda isimleri yer alan bankalardan birine yatıracaklardır. Kayıt yenileyenlerden ise her hangi bir ücret alınmayacaktır. Müracaattan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu paraları iade edilmeyecektir. Doğrudan il ve ilçe müftülüklerine yapılacak müracaatlarda nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir suretini, müracaat dilekçesine ekleyeceklerdir.”

Hacı adaylarından ilk defa kayıt yaptıracakların, 15 TL kayıt ücretini Yatıracakları Bankalar ise; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Türkiye Halk Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Asya Katılım Bankası A.Ş., Ak Bank A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., olarak açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.