banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Hac kaydında ilk gün izdihamı yaşandı
25 bin başvurunun yapıldığı Şanlıurfa’dan bu yılda ek kontenjan ile yaklaşık 2 bin kişi kutsal topraklara gidecek. Kesin hac kayıtları müracaatının ilk gününde izdiham yaşandı



Hac kuralarının çekilmesiyle 24 bin 818 kişinin hac için başvurduğu Şanlıurfa’da bin 462 kişi hacca gidecek.



Geçen yıl 1900 kişinin hacca gittiği Şanlıurfa’dan bu yılda ek kontenjan ile yaklaşık 2 bin kişinin hacca gidebileceği dile getirildi.



Hac için ön başvurularını yapan vatandaşlar bundan sonra yaklaşık 3 bin euro ödeyerek asıl kaydı yapacak.



Çekilen kura’da kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarının kayıtları bugün başladı ve kesin kayıtlat 15 Hazirana kadar devam edecek



Kesin hac başvurularını ilk gününde Şanlıurfa Müftülüğü önünde izdiham yaşandı.



Kutsal topraklara gidebilmek için kesini kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar yetkilileri ilgisizlinde şikâyetçi oldular





15 Hazirana kadar kesin kaydını yaptırmayanların yerine kayıtlar, kur'a sıra numarası gözetilerek 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak.



Hacı adayları ekim ayı başından itibaren hac yolculuğuna başlayacak ekim ayı sonunda ise hac farizası yerine getirilmiş olacak.



Şanlıurfa Müftülüğü her yıl olduğu gibi bu yılda adaylara hac ile ilgili tatbikat yaptıracak. 3 gün sürecek seminer çalışması eylül ayında yapılacak.

Kaynak: Kanalıurfa






Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.