banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

GÜZEL SANATLAR GALERİSİ YILSONU SERGİSİ

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Kursiyerlerinin yılsonu Geleneksel Türk Süsleme ve El Sanatları Sergisi açılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri" kapsamında ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel ve Yöresel El Sanatlarını yeniden canlandırmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve ustalar yetiştirip istihdam sağlamak amacıyla Şanlıurfa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 03.11.2010 tarihinde başlayan, Geleneksel Türk Süsleme ve El Sanatları kursları 25.06.2010 tarihi itibariyle sona erecek. Galeri Müdürü Mahmut TEMİZOĞLU yaptığı açıklamada Hüsn-i.Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Nakkaşlık, Ahşap Oymacılığı, Telkari, Seramik-Çini, Mozaik, Yağlıboya Resim kursları dallarında verilen kurslara ilginin yoğun olduğunu ve öğrencilerin büyük mesafe kat ettiklerini ifade etti. TEMİZOĞLU, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ başta olmak üzere kurslarda görev alan tüm personelin ve özellikle kurs hocalarının konu üzerinde itinayla durduğunu ve fedakârlıklarla kursların yürütüldüğünü söyledi.

Şanlıurfa'da ilk defa Minyatür ve Nakkaşlık kursları açıldı. Türk Süsleme Sanatlarından Hüsn-i Hat, Ebru, Tezhip ve Minyatür sanatları bir bütün olarak görülmektedir. Yukarıda adı geçen kurslara yaklaşık olarak 470 kursiyer katılmış olup bu kurslarda başarılı olan kursiyerlere Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından onaylanan kurs bitirme belgeleri verilecektir.

Kursların sona ermesi nedeniyle Şanlıurfa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 15.06.2010 günü saat 17.00 de Galeri Kursiyerlerinin yılsonu Geleneksel Türk Süsleme ve El Sanatları Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

Tüm halkımız sergimizin açılışına davetlidir.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.