banner2
Öne Çıkanlar Urfa toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Güzel Ezan Okuma Yarışması Urfa'da Yapılacak


Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali Şanlıurfa'da yapılacak.
Diyanet, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamındaki yarışmanın Türkiye finalini Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi'nde gerçekleştirecek. Ülke genelindeki 10 bölgede Kur'an kursu öğreticileri ve imam hatipler ile müezzinler arasında düzenlenen yarışmanın birincileri, saba, rast, hicaz, segah ve uşşak makamlarından seçtikleri iki makamda ezan okuyacak.
Finalistlerin, sahne duruşu, fonetik, güzel ses ve makam uygulama açısından değerlendirileceği yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Hafta etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde hafızlık, Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenlenmiştir.
En güzel ezanı okuyan din görevlisinin 14 Temmuz'da Şanlıurfa'da yapılacak Türkiye finalinde belirlenecektir
Yarışmaya katılacak adayların daha önce 10 bölge arasında düzenlenen elemelerle seçildi.
14 Temmuz Pazar günü öğle namazının ardından yarışmanın finalini gerçekleştireceğiz. Şanlıurfalıların sesleri zaten çok güzel. Türkiye'nin tüm güzel seslerinin geleceği kentimizde Türkiye'nin en güzel ezan okuyanını seçeceğiz. Yarışma Şanlıurfa için de güzel bir katkı olacak. O gün Türkiye'nin 10 en güzel sesi burada ezan okuyacak. Yarışma Şanlıurfa için bir övünç kaynağı olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel programa davet ediyoruz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.