banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Güvercinler uçuverdi...

İlkbahar ayının ilk günlerine doğru girerken, doğada ve hayvanlar aleminde değişim kendisini hissettirmeye başladı. Soğuk günlerin yerine havaların ısınması ile birlikte, kuş besicileri güvercinlerini gökyüzüne bıraktı. Akçakale'de uzun yıllardır kuşçuluk yapan Abdurrahman Topdemir, havaların ısınması ile birlikte kuşlarını gökyüzüne saldığını söyledi.

 Topdemir, "Havaların ısınması ile birlikte kuşlarda uçmaktan çok zevk alır. Bizlerde bu günlerde damlara çıkarak kuşları damlarda uçurmaya başlarız.
Elimizde tutuğumuz uzun bir sarıkla onları yönlendirmeye çalışırız. Sabah ve ikindi vakti olmak üzere günde iki sefer kuşları uçururuz. İşin içine biraz heyecan katmak için ıslık çalarak onların şevkini artırmaya çalışırız. Kuş uçururken bir yandan da başka kuş kümelerinden kuş almaya çalışırız. Uçurduğumuz kümelerin içinde 'yavuz' avcılarımız vardır. Onların işi başka kümelerden kuş aşırmaktır. O gün kaç kuş getirebilirsek o günün karı hasıl olmuş olur. Kuş bakımı özen isteyen bir iştir. Özelikle kuşlar
çeşitli boncuklarla, takılarla süslenir. Bu kuşa ayrı bir güzellik katar. Kuşlar benim en yakın arkadaşlarımdır. Onlarla burada oturur, saatlerce onları seyrederim. Onlar benim hayatımın vazgeçilmezlerimdendir. Ben kuşsuz yapamam, onlar benim için birer kardeşim gibidir"
dedi.

Mehmet Dikeç / İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.