banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Güvenç, Turizm haftası fırsata dönüştürülmeli

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yanında bulunan Kültür Park’ta düzenlenen açılışta konuşan Vali Güvenç, “Çok yol kat etmiş olabiliriz ama bu yeterli değil. Turizm haftası uluslararası konuklarla Göbeklitepe’de, Halfeti’de, Harran’da, Atatürk Barajı’nda Türkiye’nin önde gelen tur şirketlerinin katılımıyla başlatılmalıydı” dedi.

 

Turizm haftasının Şanlıurfa turizmini kalkındıracak bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirten Vali Güvenç; “Turizm Haftası, turizmi konu alan sempozyumlar ve konferanslarla beyin fırtınası gerçekleştirerek turizm sektörünün Şanlıurfa’daki geleceği için fırsata dönüştürülmelidir” dedi.

 

Sadece belediyeler veya Valilik gibi kamu kurumlarının girişimleriyle değil, turizm sektörünün de bu işin içinde olması gerektiğini vurgulayan Vali Güvenç, “Berlin’de katıldığım turizm fuarında Türkiye’nin standı diğer ülkelerden daha öne çıksa da o ülkelerin stantlarında sektör üyeleri de yer alarak yoğun görüşmeler yapıyorlar. Bizim standımız ise tanıtımla yeterli kalan bir stant görünümü taşıyor. Potansiyeli bizden daha az olan ülkeleri görünce bunları aşmamız lazım” dedi.

İlerleyen yıllarda daha coşkulu, daha nitelikli ve daha yoğun çalışmaların yaşandığı Turizm Haftaları temennisinde bulunan Vali Güvenç, bunu yapabilecek güçte olduklarını ifade etti. Baharla birlikte Şanlıurfa’ya gelen turist sayısının ümit verici olduğunu dile getiren Vali Güvenç, herkesin düşünce yapısı olarak bunlara hazır olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe ise konuşmasında Şanlıurfa turizminde son on yılda, özellikle kültür turizmi alanında, yapılan çalışmalar sayesinde birçok değişimin yaşandığını; çözüm süreciyle birlikte bu değişimin Şanlıurfa turizmini daha iyi noktalara getireceğini belirtti.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız ise yoğun geçecek olan Turizm Haftasının Şanlıurfa turizmine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

Programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, İl Genel Meclisi başkanı Mustafa Yavuz, il Jandarma komutanı Albay Emin Dursun ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Yöresel Yemekler Yarıştı

 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Belediyesi tarafından Yemek Müzesinde düzenlenen “Mahalli Yemek ve Tatlı Yarışması”na katıldı.

 

Şanlıurfa’ya özgü birçok yemeğin yarıştığı yarışmada misafirler farklı lezzetleri tatma imkânı buldu. Yapılan yarışma sonucunda Melahat Temiroğlu mumbar ile birincilik, Fatma Yamangöz ve Zehra Basmacı boranı ile ikincilik, Nahide Yenice boranı ile üçüncülük ve Sevim Çelik Karaca ise mansiyon ödülünün sahibi oldu.

 

Vali Celalettin Güvenç ise yarışmada dereceye girenleri tebrik ederek, yapılan yemeklerin Şanlıurfa turizmine hizmet etmesi temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.