banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Güvenç, Ramazan'da Rabia Meydanında şerbet akacak VİDEO

Rabia Meydanında yapılan hazırlıkları inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç; “Sadece Büyükşehir Belediyesi değil, Merkezde Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü belediyelerimiz ve diğer ilçe belediyelerimizle beraber Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde coşkuyla kutlamak için gerekli hazırlıkları yapıyoruz” dedi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığının düzenleyeceği Ramazan etkinliklerinin Ramazan’ın maneviyatına uygun bir şekilde icra edileceğini belirten Başkan Celalettin Güvenç, Rabia meydanında Ramazan sokağının kurulacağı ve hem Rabia Meydanında hem de Balıklıgöl Kent Platosunda vatandaşlara Osmanlı havasını yaşatacak eski Ramazanlara götürecek şerbet, çay, pamuklu şeker, macun vb. ikramların olacağını belirtti.

 

Rabia Meydanında Osmanlı çarşısını anımsatan bir çarşının kurulacağını ve burada her gece Kuran-ı Kerim, Tasavvuf Musikisi, sıra geceleri, tiyatro ve orta oyunlarının sergileneceğini anlatan Anakent Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, sıcak yaz mevsiminde sıcak dostlukların oluşacağını, STK’larla müşterek de etkinlikler düzenleyeceğini söyledi.

 

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Ramazan ayını manevi olarak dolu dolu yaşadığını ve bu ruha uygun etkinliklerle vatandaşlar için etkinlikler düzenlediklerinin altını çizerek, “Sadece Büyükşehir Belediyesi değil, Merkezde Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü belediyelerimiz ve diğer ilçe belediyelerimizle beraber Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde çoşkuyla kutlamak için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Bunun için gerekli bütçeler ayrıldı. Arkadaşlarımız belirli programlar yaptılar. İl merkezinde Rabia Meydanında, Turgut Özal Parkında, Eyyüp Peygamber Parkında, Haleplibahçe’de her akşam değişik bir etkinlik olacak. Burada insanlarımıza programlar sunulacak. Rabia Meydanında insanlarımızın çay ve kahve içeceği mekanlar, hediyelik eşya alacakları mekanlar oluşacak. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ramazanı dolu dolu geçireceğiz. İnşallah huzur içerisinde barış içerisinde coşkuyla ramazanın ruhuna uygun olarak kutlarız diye temmeni ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.