banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ceylanpınar Arda Güneş Mehmet Süzen Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu

Güvenç; Halil İbrahim Buluşmaları misafirperverliktir

Vali Celalettin Güvenç, etkinliğin üç semavi dinin peygamberlerinin atası Hz. İbrahim Peygamber'in doğduğu yer olan Şanlıurfa'dan başlayıp bütün dünyaya ulaşacağını ve ülkeler arasında iyilik köprüleri kurarak, bütün insanlığı buluşturacak bir iyilik hareketi olarak süreceğini söyledi.

Vali Güvenç, “Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları''nın amacının misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik, bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahim'in binlerce yıl öncesinden açtığı yoldan giderek, ayak izlerini takip etmek olduğunu anlatan ifade etti.

'Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları ile dünya üzerinde faaliyet gösteren bütün yardım kuruluşlarının Şanlıurfa'da bir araya gelerek, faaliyetlerini burada sergilemeleri, bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşmaları hedeflendiğini anlatan Celalettin Güvenç, “Buluşmalar kapsamında düzenlenecek kongre, panel gibi etkinliklerle dayanışma, yardımlaşma, sevgi, hoşgörü gibi konular üzerinde verimli değerlendirmeler ve çalışmalar yapma imkanı olacaktır.

Şanlıurfa'da Hz. İbrahim Peygamber'in kendi nesillerine bıraktığı güzel bir haslet vardır, misafirlik ve cömertlik. O'nun sofraya misafirsiz oturduğu görülmemiştir. Her gün sofrasına misafir çağırır, misafir olmadığı gün sofraya oturmazmış. Günümüz Urfası'nda bu gelenek devam ettiğinden 'Halil İbrahim Sofrası' deyimi yaygınlaşmış, cömert insanların açtığı sofralara da 'Halil İbrahim Sofrası' denilmiştir” dedi.

Şanlıurfa Valisi Güvenç, Hz. İbrahim'in Şanlıurfa'da doğduğunun rivayet edildiğini, hayatının önemli bir devresini burada geçirdiğine inanıldığını kaydederek, “Peygamberlik vazifesini burada almış, Nemrut ile mücadelesini burada vermiş, Nemrut tarafından ateşe burada atılmış ve Allah tarafından gül bahçesi ve Balıklıgöl'e dönüşen ateşe atıldığı mekan burada... İbrahim Peygamber'in en önemli vasfı olan misafirperverlik, yardımlaşma, iyilik ve cömertlik vasıflarını günümüzde en iyi sergileyen vakıf ve dernekleri Şanlıurfa'da, iyiliğin doğduğu şehirde buluşturmak en önemli amacımızdır” diyerek konuşmasına devam etti.

2007 yılında başlatılan etkinliğe yurt içi ve dışından yardım kuruluşları, konferansçılar, panelistler, akademisyenler, önemli fikir adamları, büyükelçiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmak üzere binlerce katılımcının iştirak ettiğini hatırlatan Vali Güvenç, “İyilik çalışmalarının taçlandırıldığı, başarılı projelerin afişe edildiği, sosyal yardım alanına örnek davranışlarıyla katkı sağlamış olan herkese teşekkür ederim. 5 yılda 52 iyilik ödülü sahiplerini bulmuştur. İyilik hareketi olarak 2007 yılında başlayan ve bu yıl 6'ncısını düzenleyeceğimiz Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, yurt içi ve dışı misafirlerimizin iyiliğin kalbine yürüyüşüyle başlayacak ve çeşitli etkinliklerle devam edecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan basın toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve davetliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.