banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

 Gürcistan’ın Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve beraberindeki heyet, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve İznik Kafkas Batum Derneğini ziyaret ettikten sonra Ayasofya (Orhan Cami) ve Nilüfer Hatun Çini Çarşısını gezdi. Bakan Gela Dumbadze, Gürcistan'da Müslümanlar için 240'tan fazla caminin ve 41 medresenin bulunduğunu söyledi.



“Türkiye ile Gürcistan her şeyden önce kardeş bir ülkedir”
Bakan Dumbadze’nin ziyaretinde konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “İki ülke arasında giriş çıkışlar kolaylaştı. Türkiye ile Gürcistan her şeyden önce kardeş bir ülkedir. Çünkü ortak bağları, paydaları ve kültürleri var. Her iki devlette toprak bütünlüğünü sonuna kadar muhafaza edecektir. Bundan bizim hiç kuşkumuz ve şüphemiz yok. Türkiye'de hiçbir ayrım yoktur. Laz, Kürt, Gürcü, Arnavut, Muhacir vs. bir ayrıcalık yok. Çünkü Türkiye'nin din inançlarına göre Allah katında herkes eşittir.”dedi.


“Türkiye Gürcistan için ticari açıdan birinci derece önemlidir”
Gürcistan Devlet Bakanı Gela Dumbadze, “Gürcistan çok açık ve toleranslı bir ülkedir. Türkiye Gürcistan için ticari açıdan birinci derece önemlidir. Türkiye'nin stratejik konumu bizler için çok önemlidir. İki ülke arasında karşılıklı önemli gelişmeler sağlanmaktadır. Gürcistan'da Müslümanlar için 240'tan fazla Camii ve 41 medrese bulunmaktadır. Ayrıca başka önemli bir konu ise Türkiye Gürcistan'ın arazi bütünlüğünü kabul eden bir ülkedir. İki ülke soydaş gençlerin işbirliği ile birbirlerini tanıması çok önemlidir. Bizler bunun için elimizden geleni bu güne kadar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Türkiye de bulunan bizim soydaşlarımız ilişkilerimizde çok önemli rol oynayarak iki ülke arasında köprü oluşturmaktadır." dedi. Bakan Dumbadze, İznik’e hayran olduğunu da söyledi.

Yapılan görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Osman Sargın, Gürcistan’ın Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze'ye İznik çinili fincan takımı hediye ederken, Bakan Dumbadze ise Sargın'a kama hediye etti. (Sezer Özer-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.