banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Gürbüz İrşad-Der'den Kur'an'ı güzel okuma yarışması

Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde faaliyette bulunan Gürbüz İrşad-Der, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenleyecek.

Yarışmayla ilgili açıklamada bulunan Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam, Gürbüz İrşad-Der olarak her yıl düzenli bir şekilde Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenleme gayretinde olduklarını belirterek, “Yarışma iki kategoride gerçekleşecek. 15 yaş altı küçükler kategorisi 20 Aralık’ta Gürbüz 2 Nolu Yas Evinde gerçekleştirilecek. Büyükler kategorisi ise 17 Ocak’ta aynı yerde yapılacak. Beldemizde 200’ün üzerinde hafız var. Kur’an’ın sedası hemen her evde mevcut, bu güzelliği ortaya çıkarma adına böyle bir programı yapmayı uygun gördük.” dedi.

Hz Muhammed’in (sav) Kur’an öğrenimiyle ilgili, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ ve ‘Çocuklarınıza üç şeyi sevdirin. Peygamberini, Kur’an’ı ve Ehli Beytimi’ şeklindeki hadislerini hatırlatan Çam, dernek olarak Kur’an’ı toplumda yayma, yaşatma ve sevdirmek amacıyla bu yarışmayı düzenleyeceklerini söyledi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.