banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Güneydoğuda Bir Liman Şehri Birecik

Basımı tamamlanan kitabın yazılmasında geniş çaplı araştırma yapan yazar Seven Bozduman; Bir Birecik sevdalısı olarak uzun zamandır üzerinde çalıştığı Güneydoğuda Bir Liman Şehri Birecik isimli kitabı hazırlayarak Birecik’teki değerleri, sanatları, tarihi geçmişini, unvan ve lezzetlerini yazarak Birecik hakkında bilgi edinilmesinde tüm kapsamları ile bulmalarına yardımcı olmak amacıyla yazmaya çalıştım. Bozduman; Bu kitap ile gelecek nesillere Birecik’imi bir nebze olsun aktarabilirsem diye her bilgiye yer vermeye çalıştım dedi.

Yazar Bozduman; bu kitabın içerisinde 16. yüzyılda Diyarbakır’ın bir eyaletinin 8. sancağı olan raka şehri Birecik’i orijinal resimlerle konu aldığını kısaca konu başlıkları;
-Birecik’in tarihi dokusunu,
-Birecik’te yaşamış uygarlık ve medeniyetleri,
-El sanatları ve kaybolan meslekleri,
-1920’deki Fransız işgali,
-Birecik’e has olan kendirciği,
-Birecik Lakaplarını,
-Yazarlarını,
-Birecik’in zenginliklerini,
-Birecik’in has damak tadını,
-En çok önemli araştırdığı 16. yüzyılda Birecik tersanesini buharlı gemiyi,
-Tarihe mal olan Birecik kalesi ve surlarını
-En önemli olan surlarda bulunan kitabelerin Türkçe anlamları ile açıklamalarını
 
İşlediğini belirterek Birecik hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere eşsiz bir eser sunduğunu ifade etti.

Son olarak Birecik Sevdalısı olan yazar Seven Bozduman’ın araştırmalarının devam edeceğini ve Bireciklilere ve Birecik’i tanımak isteyenlere elinden gelen tüm çabayı göstererek yeni eserlerini hazırlayacağını dile getirdi.

Yazar Seven Bozduman; 1961 yılında Birecik’te doğdu. Eğitimini Birecik’te tamamlayan Bozduman çeşitli sivil toplum örgütlerinde idarecilik yaptı. Futbolda Şanlıurfa amatör sporlar federasyonu kurucularından, Birecik ve Urfada amatör takımlarda futbol oynadı. Birecik sevdalısı olarak Bireciklilere ve gelecek nesillere ayna olacak olan Güneydoğuda Bir Liman şehri Birecik isimli eserini hazırlayan Bozduman evli 4 çocukludur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.