banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Abdülkadir Barut Karaköprü ilçesi Göbekli

GÜNEY AFRİKALI TURİST AİLENİN GÖNÜLLÜ REHBERİ

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunları Çalıştayı için Şanlıurfa’ya gelen Atatürk Üniversitesi Eski Rektörü Yaşar Sütbeyaz ve Üniversite Sporları Federasyonu yönetim Kurulu üyelerine Göbeklitepe’yi gezdirirken karşılaştığı turistlere gönüllü rehberlik yaptı.

Vali Güvenç, 11 bin 500 yıllık olan ve tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe’yi ziyareti esnasında tarihi yapıyı gezmek için gelen turistlere de Şanlıurfa’nın güzelliklerini anlattı. Güney Afrikalı olduğu öğrenilen turist aile ile Göbeklitepe’yle ilgili samimi bir sohbet gerçekleştiren Vali Güvenç, Michael Cope ve eşi Prof. Dr. Julia Martin ile çocukları Sophie ve Sky Cope’a Şanlıurfa’nın kültürel ve turistik potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Her fırsatta Şanlıurfa’ya gelen turistlere bu kadim şehri tanıttığını ifade eden Vali Güvenç, bu şehrin hizmetkârı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Julia Martin’le yapı içerisinde bulunan tarihi kalıntılar üzerinde bulunan figürler hakkında bilgi alışverişinde bulunan Vali Güvenç, turist aile ve Atatürk Üniversitesi Eski Rektörü Yaşar Sütbeyaz ile tarihi mekânda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Güvenç’e gezi esnasında Harran Üniversitesi Rektör Vekili Ahmet Yılmaz da eşlik ederken, Vali Güvenç’in turistlerle İngilizce rehberlik ettiği gözlendi.

Güney Afrika’dan Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik alanlarını gezmek için gelen Güney Afrikalı Cope Ailesi, Vali Güvenç’in kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve rehberlikten dolayı oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek kendisine teşekkür ettiler.

Öte yandan Prof. Dr. Julia Martin ziyaretinin ardından Vali Güvenç’e bir mail yollayarak duygu ve düşüncelerini anlattı. Martin mailinde, Vali Güvenç ile Göbeklitepe’de tanışmasından ve Vali Güvenç’in kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sadece Türkiye’yi Göbeklitepe için ziyaret etme fikriniz de haklıydınız. Genel insanlığı anlamamızda bu taşlar bize yardımcı olabilir. Bu ziyaretimin ardından yazacağım makaleyi de sizlere göndereceğim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.