banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Güneş'ten Valiliğe Bin Adet Safahat


 

Eski Milletvekillerinden Mehmet Güneş, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 74. yıl dönümü nedeniyle bastırdığı bin adet “Safahat” adlı eserini Şanlıurfa Valiliğine hediye etti.

 

Valilik Makamında Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’a kitapları teslim eden Mehmet Güneş, Milli Yazarımız Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası nedeniyle eserinden 5 bin adet bastırdıklarını belirterek, “Sayın valimiz, 2 ay önce yaptığımız görüşme sonucunda; bu eserlerin basılmasına öncülük etmiştir. Ayrıca yine okuma kampanyası devam ediyor, bu kitaplar buna da destek olacaktır. Türk milli eğitimine faydalı olsun diye bastırdık. Milli şairimiz ve milli marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy’un eserini, gelecekteki nesillerimizin buna itibar etmesi ve kendi devletini, varlığını, her şeyini anlaması bakımından böyle bir çalışma yaptık. Bundan bin tanesini sayın valimize takdim ediyoruz. Geriye kalan 4 bin taneyi de bir kısmını Ankara da dağıttık bir kısmını çevre illere dağıtıacağız” dedi.

 

Vali Nuri Okutan ise, Mehmet Güneş’e teşekkür ederek, “İki şeyin üzerinde durmak isterim. Bir tanesi Milli Şairimiz, İstiklal Marşımızın Yazarı Merhum Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ı ülkemizin en çok okunan eserlerinden bir tanesi. Ama onun vefatının yıldönümünde sayın vekilimizin valiliğimize, okullarımıza ve diğer kurumlarımıza dağıtmak üzere bastırmış olması, hediye etmiş olması çok anlamlı. Esere ve kendine yakışır bir şekilde çok kaliteli bir baskı olmuş. Eğitime katkısından dolayı teşekkür ediyorum.

 

İkinci hususta milletimizin tam da okuma seferberliği olduğu aşamada; gençlerimize kendimizi, milletimizi, değerlerimizi, tüm medeniyetimizi tanımaya yönelik kitaplar okutuyoruz. Zihnimizi bilgilerlerle, gözümüzü gönlümüzü aydınlatıp, hayatımıza katmayı arzu ediyoruz. Böyle bir okuma faaliyeti içindeyiz Şanlıurfa’da. Bu kitapların hediye edilmesini okuma faaliyetimize omuz verme şeklinde değerlendiriyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından İşadamı Mehmet Güneş, Vali Nuri Okutan’a bastırdıkları eser hakkında bilgi verip, eserleri teslim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.