banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Günayı düşman ilan etti ve ayrıldı

Kusturica, İngilizce yaptığı çekilme açıklamasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayı düşman ilan ettiğini söyledi.



Kusturica İngilizce açıklamasında düşman kelimesini Türkçe söylemesi dikkat çekti...



Ülkesine döneceğini söyleyen Kusturica Bakan Günayı hedef aldığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Kültür Bakanını düşman ilan ediyorum. Bakan beni hedef gösterdi. Bir ay önce bakanın kendi partisinden bir belediye beni davet etti ve başörtülü kadınlar şarkılarımla dans ettiler, beni gururlandırdılar



Gazetecilerin karşısına çıkan Kusturica, birkaç ay önce AK Partili belediye başkanının davetlisi olarak geldiği Bursada verdikleri konserin oldukça güzel geçtiğini söyledi.



Kusturica, şöyle devam etti:

Bursada konserimde el çırparak dans eden başörtülü kadınlar da vardı. Bu beni çok mutlu etmişti. Büyükannem de başı örtülü bir kadındı. Hayal ettim. Büyük annem de hayatta olsaydı o da onlarla dans ederdi.

Bursadaki konserden 1,5 ay sonra bir kültür bakanı ile karşı karşıyayım. Gelmediğini söylüyor çünkü soykırımı destekleyen bir insan festivale katılıyormuş. Benim üyesi olduğum Sırbistanın Bosnadaki Müslümanlara karşı işlediği suçlara her zaman tavır aldım ve mesafe koydum. Bosnada olduğu gibi benim ulusumda da işlenen cinayetlere karşı tavır koydum ve protesto ettim.

Aynı şekilde Bosnada birçok Sırp da öldü. Siz ne kadar insan kalıp eski suçlara karşı tavır alsanız da suçun, cinayetin politik vizyonuna uyamıyorsunuz. Sonra da bu anlamsız suçlamalara muhatap oluyorsunuz. Bu da Kültür Bakanının yerine getirdiği eylem oluyor. Bin yıl yaşacak olsam ya da 2 bin yıl. Bu 2 bin yılda kaç büyük kolonyal devletin işlediği soykırımlara tavır almak zorunda kalacağım. Ne yazık ki gelişme soykırımlar üzerine kurulu bu insanlık tarihinde.

Irakta 4 yıl önce yaşananları hatırlayalım, Tony Blair ve Geoge Bush, Irakta ne yaptır? Bana tavır alan bu yönetmen, Irakda suçları işlediği açık olan Tony Blaire neden tavır almadı?

Bir kez daha ifade ediyorum: Hayatım boyunca asla ve asla insanlığa karşı işlenmiş bir suça destek olmadım. Hukuksal olarak bakarsak orada insanlığa karşı işlenen suçlardan uzak durdum ve tavır aldım,  şimdi bu algı değişmeye başladı. Şu anda dünyanın her yerinde arka arkaya soykırımlar görüyoruz ve bunların hiçbirinin parçası değilim.

Nihai olarak, özellikle Bosnada özellikle katledilen Müslümanlar için üzüntümü bir kez daha ifade ediyorum. Kültür Bakanı, sinema öğrencilerinin benden ders alamamalarının sorumlusu olacaktır. Bir jüri üyesi olarak bir toplantıya katılıp ayrıca da öğrencilere workshop yapacaktım. Bu çok istediğim bir şeydi ama bunu yapmayacağım. Çünkü öğrencilere 50 bodyguard eşliğinde bir şey anlatamazsınız. Belki o bunu daha iyi yapabilir.

Festivale beni çağıran nazik insanlara çok teşekkür etmek istiyorum. Sırp dilinde 30 bin Türkçe kelime vardı. Birçok insanın kullandığı dilden fazladır. Ortak yaşadığımız tarihin birçok evresinden. Türkiyenin Hollandaya karşı oynadığımaçta da her zaman Türkiyeyi tutacağım açıktır ve diğer Avrupa ülkelerine karşı. Bu barbarca bir skandal, ilkellik.

Kusturicanın basın toplantısının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının ikna çabaları da sonuç vermedi ve usta yönetmen Belgrada gitmek üzere Antalyadan ayrıldı.

Kusturicaya otomobiline kadar eşlik eden, ardından da sarılarak vedalaşan Akaydın, yönetmenin kendisine Bu davranışları ayıplıyorum. Tamamen politik bir tavırdır. Beni Bosna Savaşında söylemediklerim ve yapmadıklarım için suçluyorlar. Benim zaten duygularımı düşüncelerimi, felsefemi, yaptıklarımı, bugüne kadar yaptığım eserler, belli ediyor.. Etrafımda bu kadar korumayla gezmek beni rahatsız ediyor. Bu yüzden jüri üyeliğinden ve Antalyadan ayrılıyorum dediğini aktardı. .



Kusturica daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının tüm ikna çabalarına rağmen Türkiyeden ayrıldı...



BAKAN GÜNAY KUSTURİCA İÇİN NE DEDİĞİNİ OKUMAK İÇİN BU LİNKİ TIKLAYIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.