banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Günaydan Kusturicaya jet yanıt

Bakan Ertuğrul Günayı düşman ilan eden ünlü yönetmen Emir Kusturicaya yanıt gecikmedi: Talihsiz bir açıklama. Bizi yanlış anlamış olabilir...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ünlü yönetmen Emir Kusturicanın sözlerini değerlendirerek, Balkanlarda yaşadığımız büyük trajedi sırasında sadece kendi halkını değil, dünyadaki bütün savaş karşıtlarını yaptığı açıklamalarla incittiğini ve toplumdan tepki gördüğünü ve benim de bu tepkilere duyarsız kalamayacağımı ve bu nedenle şenliğin açılışına katılmayacağımı söyledim. Ne gelsin dedim, ne gelmesin dedim diye konuştu.

Antalyadaki Perge Antik Kentinde incelemelerde bulunan Bakan Günay, gazetecilerin soruları üzerine yönetmen Emir Kusturicanın 47. Altın Portakal Film Festivalinin jüri üyeliğinden ayrılması ve Antalyayı terk etmesi ile kendisine yönelik sözlerini değerlendirdi.

Tartışmayı daha fazla uzatmak istemediğini ve dün Antalyaya bir turizm kuruluşunun 25. yıldönümü törenlerine katılmak için geldiğini hatırlatan Günay, şunları kaydetti:

Aynı akşam elbette Antalya Film Festivalinin açılışına katılmam da doğru olurdu. Antalya Film Festivalini önemsediğimizi söyledik. Her yıl düzenli olarak bizim ve tanıtma fonunun yardımcı olduğunu söyledim. Fakat kamuoyunda bir süredir devam eden bir tartışma vardı. Bu tartışmayı ortaya atanlardan biri değilim. Baştan itibaren de bu tartışmaya katılmadan, sadece Antalyaya geldiğimde festivale katılmayacağımı söyledim. Çünkü önemli bir sinema adamı olmasına rağmen ki filmlerinin önemli bir bölümünü gördüm, davet edenler o kadar gördü mü bilmiyorum. Underground, Çingeler Zamanının hepsini biliyorum. Balkanlarda yaşadığımız büyük trajedi sırasında sadece kendi halkını değil, dünyadaki bütün savaş karşıtlarını yaptığı açıklamalarla incittiğini, toplumdan tepki gördüğünü ve benim de bu tepkilere duyarsız kalamayacağımı ve bu nedenle şenliğin açılışına katılmayacağımı söyledim. Ne gelsin dedim, ne gelmesin dedim. Ne gelmesi doğrudur, ne de yanlıştır dedim. 

Yaşanan tartışmaların film festivalini gölgelememesini dileyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Galiba kendisine abartılı dozda çeviriler yapılmış anladığım kadarıyla. Haksız abartılı çeviriler yapılmış. Bu yüzden de kendisi ayrılırken talihsiz açıklamalar yapmış. Ülkemizden ayrıldıktan sonra bir sanatçı arkadaşımızın arkasından konuşmak istemem. Keşke böyle bir tartışma olmasaydı. Biz sadece filmlerini görseydik ve onun siyasi düşünceleriyle ilgili bir tartışmaya meydan verilmeseydi. Bu temennimizdir. Bu tür tartışmaların Antalya Film Festivalini gölgelememesini dilerdim. Antalya Film Festivalini bir takım siyasi çıkışların yeri olarak görmüyorum. Antalyayı Türkiye turizminin çok önemli bir merkezi olarak görüyorum ve önemsiyorum. Film festivalinin de desteklenmesi, kalitesini, marka değerini, Antalya turizminin marka değerini çok artıracağını düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımız, bazı siyasal çıkışlarla, polemiklerle, kendilerine bir siyasi meydan açmaya çalışıyorlar. Benim için önemli olan Antalyadır, film festivalidir, Türkiye turizmidir, Türkiye kültürüdür. Bu tartışmayı daha fazla uzatmak istemiyorum.

EMİR KUSURİCANIN SÖZLERİ İÇİN BU LİNKİ TIKLAYINIZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.