banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Gönül Seferberliği 1 yaşında

28 Temmuz 2009 yılında startı Vali Nuri Okutan tarafından verilen "Eğitimde Gönül Seferberliği" kampanyası ilk yılının tamamlanması nedeniyle Mozaik AVM Konferans Salonu'nda bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, bir süre önce Sembol gazetesinin manşetinde dile getirdiğimiz ‘Meksa'nın Kız Lisesi İşgali!' adlı haber konuşuldu.

Mozaik AVM Konferans Salonu'nda düzenlenen 1. Yıl değerlendirme toplantısına Vali Nuri Okutan'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İlçe mili eğitim müdürleri, okul müdürleri ve idareciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan değerlendirme toplantısında, Vali Nuri Okutan'ın 28 Temmuz 2009 yılında kampanya başlangıcındaki konuşmasını içeren bir film gösterisi ve hemen ardından, kampanya çerçevesinde yapılan çalışmaları özetleyen bir film gösterildi. Daha sonra da öğrenciler tarafından "Hiroşima" adlı şiirin dramatizasyonu sunuldu. Vali Nuri Okutan, "Hiroşima" adlı şiirin dramatizasyonunda yer alan öğrencilere çeşitli hediyeler armağan etti. Toplantıya katılanlar, eğitim hakkındaki temennilerini dile getirdiler.

 Bu esnada söz hakkı alan Kız Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut, kızların okullaşma sorununa dikkat çekerek, "Okulumuzda kızların oturacağı yer yok. Okulumuzun 1. Katı özel bir vakıf tarafından kullanılıyor" diyerek bu konu üzerinde çözüm istedi. Bunun üzerine bir konuşma yapan Vali Nuri Okutan ise, bu konu üzerinde duracağını ve gerekli işlemleri yapacağını dile getirdi.

Bir süre önce Sembol Gazetesinin dile getirdiği ‘Meksa'nın Kız Lisesi İşgali!' haberimizde velilerin tepkisini dile getirmiştik. Daha sonra gazetemize açıklamalar yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile Kent konseyi Başkanı Nihat Taş, okulun buradan Karaköprü'ye taşınacağının daha uygun olacağını kaydetmişlerdi. 

 Daha sonra toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, "Hepiniz biliyorsunuz ki sayın valimizin önderliğinde bir Eğitimde Gönül Seferberliği ateşi yakıldı.  Aslında eğitimde gönül seferberliği, sadece bir faaliyete mübeşşir bir çalışma değil, eğitim öğretim alanında yapılacak çalışmaların tümüne muhtelif bir çatıydı. Biz meseleyi öyle gördük, böyle ortaya koyduk. Birçok anlamada, her konuya eğitimde gönül seferberliği, yeni bir yaklaşım farklı bir niyet ve hedef ortaya koydu. İşte o yüzden 2009- 2010 da birçok birçok başarıyı ortaya koymaya gayret ettik" dedi.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerde, sportif faaliyetlerde, proje çalışmalarında Şanlıurfa'nın 2009- 2010'u dolu dolu değerlendirdiğini vurgulayan Şahin, "Hemen hemen her 15 günde bir, ya bir kişisel gelişim uzmanı ya da bir akademisyen sizlerle buluştu. Bir taraftan bunlar yapılırken diğer taraftan da okullarımızdaki çalışmalarda bir seviye bir kalite mutlaka göz önünde bulundurduk. Şanlıurfa eğitimde gönül seferberliği adına ortaya koyduğu topyekûn gayretle okul öncesi eğitimde iller sıralamasında Türkiye 5.si konumuna geldi. Eğer biz niyet ve gayret noktasında bir hedefe yoğunlaşırsak her şeyimizle o hedefin insanı olursak mutlaka bunun iyi sonuçlarını görürüz"  dedi.

 Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, yaptığı konuşmada, "Bugün yaklaşık 16 bin kızımız orta öğretimde okuyor. Biz diyoruz ki bu sayıyı 35 bin kişiye çıkaracağız. Bütün okullarımızda bütün ilçelerimizde kız meslek lisesi, sağlık meslek lisesi, toplam 35 bin kızımız olacak. Bilhassa kızların okullaşma noktasında sizlerden özel gayret bekliyorum. Okul öncesi eğitime gösterdiğiniz bu ilgiyi, bu alakayı, burada da göstermenizi bekliyorum. Eğitim sorununu çözmek zorundasınız. Bugün sağlıkla ilgili şu kadar masraf ediyorsunuz. Kişi başına düşen masrafta Şanlıurfa epeyce ilerde. Ama aynı halk sağlığında dönüşüm gösteremiyorsunuz çünkü eğitim düzeyi düşük. Sağlığın maliyeti diğer sektörlerden yüksek. Çünkü eğitim seviyesi düşük. Onun için eğitim seviyesini yükseltmemiz lazım. Şanlıurfa'nın kendine gelebilmesi için, daha doğrusu memleketin kendine gelebilmesi için eğitime ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda projelerin hız kesmeden devam edeceği mesajı verilerek, eğitime verilen önem vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.