banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Gölpınar Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu
Şanlıurfa Gölpınar Köyünde Kutlu Doğum münasebetiyle düzenlenen “Kardeşlik” programı 21 Nisan cumartesi günü Şanlıurfa İl Vaizi Hülya Anıl’ın da katılımlarıyla gerçekleşti.

Van’daki deprem sonrasında Urfa’ya 30 km. mesafede olan Gölpınar Köyüne yerleşen 3 yıllık hafız, fahri olarak Denizli ve Van’da görev yapmış olan 4-5 aya yakın Gölpınar Köy’ünde ikamet eden Elif Ebinç’in öncülük ettiği program Halepli Bahçe Öncel Kardeşler cami cemaati hanımları da katıldı.

Kardeşliğin doyasıya yaşandığı programda iki cami cemaati kardeş olurken, Urfa’ya Gölpınarlı hanımlar davet edildi. Elif Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan Program görsel sunumlar eşliğinde devam etti. Daha sonra  İlahi korosu ilahileri herkesi şevke getirdi. Programda konuşan Vaiz Hülya Anıl; “Gölpınar Köy’üne bir depremzede geldi; dertlerini sarmak için. Ama o dertli gönüllerin dertlerine derman oldu. Teşekkür ederiz Elif Hoca Gölpınar Köyü adına, insanlık adına, kardeşlik adına… Yolun açık olsun” dedi.


Programın sonunda  kırk hadis ezberleyen öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Van’dan Urfa’nın bir köyüne uzanan kardeşlik Elif Ebinç…
Elif Ebinç, Van merkezdeki 2. depremden sonra anne babasıyla yola çıkarlar. Evleri hasarlıdır. Bir hava değişikliği olsun diye çıkmışlardır aslında, niyetlerinde Van’dan ayrılmak yoktur. Belki birkaç ay, sonra Van’a tekrar dönüş vardır niyetlerinde. İHH sorumlusu Mustafa Bakay onlara Urfa’ya 30 km. mesafede olan Gölpınar Köy’ünde kalabileceklerini söyleyince Urfa’ya hicret başlamıştır artık. Hafızlığını üç sene önce tamamlayan Elif Ebinç fahri olarak Denizli ve Van’da görev yapmıştır. 4-5 aya yakın Gölpınar Köy’ünde ikamet eden Ebinç ailesi artık Van’a geri dönmeyi düşünmektedir. Bilal b. Sa’d (r.a.) : “Senin dindarlığını arttıran dost, her karşılaştığında eline bir altın bırakan dosttan daha hayırlıdır.” Demiştir. İşte Elif Ebinç de köydeki hanımlar için böyle bir dost olmuştur kısa bir zamanda… Gölpınar Köy’ünde hanımlar için bir Kuran Kursu olmadığından Kuran-ı Kerim öğrenmek isteyen hanımlara diğergamlık örneği sergileyerek, Kuran derslerine başlayan Elif Hoca; tamamen gönüllülük esasıyla sabahtan öğleye kadar tecvid, ilmihal, adabı muaşere derslerinin yanında Esmaül Hüsna, kırk hadis ezberletmiştir. Köyün hanımları Elif Hoca’yı çok sevmişler sanki Medine’ye gelen Musab b Umeyr gibi onun etrafını sarmışlar. Böylece her gün düzenli olarak, (pazarları da dahil) 40-50 öğrenci ile taziye evinde-Kuran kursu olmadığı için- dersler başlamış. Bu arada Urfa’da yapılan hanımlara yönelik konferanslara beraber katılmışlar, piknikler de yapmışlar. Yani köylü hanımlar hem sosyal aktivitelilere katılma hazzını alırken, sevgi ve sabrın neticesiyle Kuran derslerine aksatmadan devam etmişlerdir. Elif Hanım özellikle köy halkındaki çoğu bidat ve hurafe olan davranışların artık düzeldiğini ifade etmiştir. “Gerçek dostlar yıldızlara benzer, karanlık çökünce ilk onlar gözükürler.” Diyen Ziya Paşa’nın sözleri bu köyde tevafuk eder böylece. Cahilliğin karanlığından ilmin ve irfanın aydınlığına ulaşan köylü hanımlar şimdi yaptıkları batıl şeylere gülerek bakıyor. (Mesela Çarşamba banyo yapılırsa belaya uğranılacağı, baykuş ötünce uğursuzluk olacağı gibi pek çok bidatten temizlenmişler.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.